Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Közérdekű munkára ítélték a templomfalra graffitiző fiatalt

2023. március 30. 14:54 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
Az Ajkai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a 21 éves ajkai férfit, akivel szemben műemlék, vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával, folytatólagosan elkövetett rongálás bűntette miatt indult büntetőeljárás – közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

A bíróság kötelezte a vádlottat, hogy a magánfél részére fizessen meg közel félmillió forintot bűncselekménnyel okozott kár címén kártérítésként, továbbá ehhez kapcsolódóan rójon le eljárási illetéket az állam javára.

Fotó: rendőrség / police.huFotó: rendőrség / police.hu

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 novemberében vásárolt egy flakon piros színű festéksprayt, mellyel egy ajkai templom bejárati ajtaja melletti falrészre egy virágot, illetve egy szív alakot festett. Néhány nappal később a vádlott egy fehér, egy piros és egy fekete színű festéksprayt is vásárolt, melyekkel ismételten a fenti templomhoz ment, ahol annak déli, északi és nyugati falsíkjára különböző ábrákat, többek között mosolygós arcokat, nyilat, betűket, feliratokat, virágot, glóriával ellátott ördögöt festett.

A vádlott által összefestett templom műemlékvédelem alatt álló, egyben vallási szertartás végzésére szolgáló épület. A végzés jogerős.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.