2023. június 6.
//
Norbert névnap

Élő passiójátékot tartanak Veszprémben

2023. március 27. 11:14
Veszprémi Főegyházmegye
A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, 2023. április 2-án Virágvasárnap, első ízben, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.

A passiójáték kiemelt célja, hogy újjáélessze és megerősítse Veszprém városában a szabadtéri passiójáték hagyományát. Az előadás a kivételes szépségű Margit romoktól, Szent Katalin sétányon és a Patak téren át halad a Benedek-hegyre. A különlegesen szép helyszín – elhelyezkedéséből adódóan – felkínálja a lehetőséget, hogy az evangéliumi események élővé és személyessé váljanak, egyben lehetőséget teremt arra, hogy mindannyiunk szeme láttára elevenedjenek meg Jézus Krisztus utolsó földi napjai.

A Kiss György által rendezett, mintegy 60, korhű jelmezbe bújt önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a Jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jeleníti meg az evangéliumi történéseket a résztvevők szeme előtt. Az evangéliumokból mindenki által jól ismert szöveg sorai, történései a jelenlévők között kelnek életre. 

Az önkéntes szereplők lelkes részvétele mellett számos támogató segítette munkájával, szakértelmével az esemény létrejöttét.

A passiójáték 2023.04.02-án Virágvasárnap 15:00 órakor kezdődik Veszprémben, a Margit-romoknál.

vehir.hu

További cikkek

Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Több mint mozi – megnyitott a Foton a várban
Megnyitotta kapuit az egykori Várkert étterem helyén kialakított új audiovizuális központ, a Foton. Művészmozi, digitális kiállítótér, fűszerterasz várja az érdeklődőket.
Gatyából nem lesz szalonmű?
Gatyából nem lesz szalonmű?
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Megmutatjuk, milyen volt, amikor több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte a Kézfogás című dalt pénteken a Zöld városban.
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.