2023. június 6.
//
Norbert névnap

Nagy csatában maradt alul Miskolcon a VEHIR-VESC

2023. március 25. 22:25
vesc.hu
A VEHIR-VESC együttese 3-1-re kikapott a DVTK vendégeként szombaton a női röplabda NB I-ben.

Több száz hazai szurkoló előtt sem kezdett megilletődötten a VEHIR-VESC együttese a DVTK ellen. A vendégek 4-1-el rajtoltak, majd hiába egalizáltak a borsodiak, a játszma közepére ötpontos előnyt harcoltak ki Nagy Eszterék. Németh Szabolcs időkérései után zárkózni kezdett a Diósgyőr, de a veszprémiek ezután sem zuhantak össze és végül 25:18-ra behúzták a játékrészt.

Szokolikné Kalmár Judit együttese a második felvonás elején is ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, a hárompontos vezetésüket azonban hamar eltüntették a miskolciak. A hazaiak percei következtek, majd egy időkérést követően összekapták magukat a vendégek, így ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrára kanyarodva Vajdová lendített a DVKT játékán, amivel 25:20-ra hozni is tudták a felvonást.

Vereséggel távozott a DVTK otthonából a Veszprém - Fotó: VESCVereséggel távozott a DVTK otthonából a Veszprém - Fotó: VESC

A maroknyi veszprémi szurkolótábor lehetett hangosabb a harmadik szett elején és sokáig jobban is álltak a bakonyiak. A DVTK 14-13-nál szerezte meg a vezetést, innen pedig folyamatosan növelték az előnyüket. Débora Araújo fújt ébresztőt a vendégeknek, de ez ezúttal csak a szoros végjátékhoz volt elegendő, így összességében már a hazaiak álltak jobban.

A legkiegyenlítettebb játékot hozta a negyedik játszma. Hol az egyik, hol a másik csapat járt előrébb, és 20:20-nál sem lehetett sejteni, hogy melyik gárda nyeri a szettet. A hajrában aztán ismét Vajdová lépett elő főszereplővé, akinek a pontjaival lezárta az összecsapást a Diósgyőr.

A veszprémi hölgykoszorú számára ezen az estén sem létezett elveszett labda és a vereség ellenére is jogosan szólt nekik a taps a vendégtábortól.

Női röplabda NB I, 18. forduló:
Diósgyőri VTK–VEHIR-VESC 3:1 (-18, 20, 23, 22)
DVTK Aréna, 327 néző. Vezette: Horváth M., Jámbor
DVTK: Hollósi 2, Tosic 29, Egri 12, Kiss 3, Kalmár 3, Vajdová 26
Csere: Kundrák (liberó), Nagy F.
Vezetőedző: Németh Szabolcs
VESC: Nagy E. 9, Horváth 6, Thompson 13, Deli 5, Araújo 15, Sólyomvári 13
Csere: Bődi, Tóth (liberók), Molnár-Pintér 1
Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit

Edzői értékelés

Mondhatni, tökéletesen kezdtük az első szettet. Sajnos tudjuk, hogy ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a folytatásban is így marad. A második szettől lankadt a figyelmünk, nyitásfogadásban lettünk főleg pontatlanabbak és ami az első szettben működött, hogy változatos volt a játékunk, a második szettben már egyszerűbb játékot játszottunk, ami egy ilyen meccsen nem fér bele. Végig fej fej mellett haladtunk a többi szettben is, de ellépni nem tudtunk. A lányok minden tőlük telhetőt megtettek, amiért büszke vagyok rájuk. Sajnálom, mert öt szett is lehetett volna, így a pontrablást hiányolom

– mondta el Szokolikné Kalmár Judit.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 22. 2023. április 23. 18:00 Debrecen Eötvös DSE VEHIR-VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 21. 2023. április 16. 16:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakközépiskola VEHIR-VESC Békéscsaba 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 20. 2023. április 9. 18:00 Budapest UTE VEHIR-VESC 0-3
előző események betöltése