Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új bölcsőde épült Öskün

2023. március 24. 16:01
Új bölcsődét avattak Öskün, ami rögtön két csoporttal kezdi meg a működését.

A település központjában péntek délelőtt adták át a Napsugár Bölcsőde új épületét, ahol 26 kisgyermeket tudnak majd fogadni két csoportban. Öskü önkormányzata a beruházást uniós támogatásból 386 millió forintból valósította meg.

Az átadón jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a fejlesztésnek Öskü jövője szempontjából is kiemelten fontos, hiszen a fiatal családoknak nagy segítséget nyújt, akik így helyben tudják megoldani a gyermekek elhelyezését már bölcsődei korukban is.

A képviselő megemlítette, 2010 óta a magyar kormány megháromszorozta azon települések számát, ahol bölcsődei szolgáltatást nyújtanak, ugyanígy a Fidesz-KDNP kormányzása óta megkétszereződött az országban a bölcsődei férőhelyek száma.

Ángyán Tamás, Öskü polgármestere beszédében kitért arra, hogy először 2016-ban merült fel egy testületi ülésen, hogy szükség lenne bölcsődére, ez először egy alacsony létszámú intézményben működött, most viszont egy vadonatúj, újonnan elkészült épületbe költözhetnek, kibővült létszámmal.

A polgármester megköszönte mindenkinek a segítséget, akik részt vettek a település egyik régóta dédelgetett álmának megvalósításában, majd Ovádi Péterrel és az intézmény vezetőinek társaságában átvágták ünnepélyesen a szalagot a bejáratnál, továbbá Szabó Vilmos Béla lelkész és Megyesi Ferenc plébános is megáldották az épületet.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.