2023. június 6.
//
Norbert névnap

Új bölcsőde épült Öskün

Új bölcsődét avattak Öskün, ami rögtön két csoporttal kezdi meg a működését.

A település központjában péntek délelőtt adták át a Napsugár Bölcsőde új épületét, ahol 26 kisgyermeket tudnak majd fogadni két csoportban. Öskü önkormányzata a beruházást uniós támogatásból 386 millió forintból valósította meg.

Az átadón jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy a fejlesztésnek Öskü jövője szempontjából is kiemelten fontos, hiszen a fiatal családoknak nagy segítséget nyújt, akik így helyben tudják megoldani a gyermekek elhelyezését már bölcsődei korukban is.

A képviselő megemlítette, 2010 óta a magyar kormány megháromszorozta azon települések számát, ahol bölcsődei szolgáltatást nyújtanak, ugyanígy a Fidesz-KDNP kormányzása óta megkétszereződött az országban a bölcsődei férőhelyek száma.

Ángyán Tamás, Öskü polgármestere beszédében kitért arra, hogy először 2016-ban merült fel egy testületi ülésen, hogy szükség lenne bölcsődére, ez először egy alacsony létszámú intézményben működött, most viszont egy vadonatúj, újonnan elkészült épületbe költözhetnek, kibővült létszámmal.

A polgármester megköszönte mindenkinek a segítséget, akik részt vettek a település egyik régóta dédelgetett álmának megvalósításában, majd Ovádi Péterrel és az intézmény vezetőinek társaságában átvágták ünnepélyesen a szalagot a bejáratnál, továbbá Szabó Vilmos Béla lelkész és Megyesi Ferenc plébános is megáldották az épületet.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Ma már elfogadjuk a trianoni határokat, de szeretni sohasem fogjuk
Ma már elfogadjuk a trianoni határokat, de szeretni sohasem fogjuk
A város vasárnap délelőtt, a Városháza előtti téren, az Országzászlónál tartotta a Nemzeti összetartozás napja megemlékező műsorát. Idén 103. éve írták alá a trianoni békediktátumot.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.