Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ittasan, lopott autóval menekült a rendőrök elől, letartóztatták

2023. március 21. 12:57
Többi között hivatalos személy elleni erőszak miatt letartóztattak egy többszörösen büntetett férfit, aki lopott autóval, járművezetéstől eltiltva menekült a rendőrök elől Pápán - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Azt írták: a 28 éves veszprémi férfit a rendőrök március 15-én közúti ellenőrzésen akarták megállítani, mert felfigyeltek "bizonytalan úttartására" és arra, hogy irányjelző használata nélkül kanyarodik. 

A szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzésének bekapcsolására azonban a férfi menekülni kezdett, több közlekedési szabályt is megszegett, végül egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki, azonban ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani. Néhány méter után a rendőr elengedte a férfit, el tudott lépni a gyorsuló járműtől, így nem sérült meg. 

Az autó vezetője egy-két kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett és egy kerítésnek ütközve állt meg.  A rendőrök kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték.  Az eljárás során kiderült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta, úgy, hogy abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.   A többszörösen büntetett férfi 2026 júniusáig tartó járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvétele miatt nyomoz a férfival szemben, akinek letartóztatását elrendelte a bíróság.

(A címlapfotó illusztráció, egy bemutatón készült)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.