Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Budapesti űrfotóval köszöntötte a magyarokat március 15-én a francia űrhajós

2023. március 17. 11:13
Instagramon üzent a magyaroknak Thomas Pesquet, az ESA francia űrhajósa.

A 45 éves űrhajós két alkalommal, 2016/17 és 2020/21 telén teljesített szolgálatot a Nemzetközi Űrállomáson, 2021-ben egy hónapon át az állomás parancsnoki feladatait is ellátta. Földetérése óta is gyakran oszt meg az állomásról készített fotókat, folyamatosan dolgozza fel a még nem publikált, archívumban tárolt képeket. 

Forrás: @thom_astro / InstagramForrás: @thom_astro / Instagram

Csütörtökön a magyaroknak üzent, március 15-höz kapcsolódva egy Budapestről készült fotót posztolt. Azt írta: 

"Egyre több és több ország érdeklődik az emberes űrrepülés és annak hozományai iránt, így Magyarország is: ők néhány nappal ezelőtt mutattak be négy űrhajós-jelöltet, akik hamarosan részt vehetnek a kiképzésünkön a frissen kinevezett ESA-űrhajósokkal együtt az EAC-ban [Európai Űrhajózási Központ, Köln – szerk.]. Remélem, hogy újabb magyarok is eljuthatnak a világűrbe a jövőben, köztük nők is! És mivel tegnap a magyarok a nemzeti ünnepüket ünnepelték, arra gondoltam, előszedem ezt a Budapestet, a Duna gyöngyszemét ábrázoló kollázst az Alpha küldetés adatbázisából! Talán még nem késő piros-fehér-zöld kokárdával ünnepelni. #Budapest #Nemzetiünnep"

 

More and more countries are interested in human spaceflight and its benefits, such as Hungary: they presented a few days ago 4 astronaut candidates, who will take part in some training events with our newly selected ESA astronauts at EAC (swipe right to discover them © MTI/KKM Let’s hope for additional Hungarians going to space in the future, including women! )
And as yesterday Hungarians were celebrating Nemzeti ünnep, their national day, I thought I'd get this collage of Budapest, the Pearl of the Danube, out from the #Alpha mission vault! I don't think it's too late to post red, white, and green cockades underneath to celebrate with them!
#Budapest #Nemzetiünnep

 

Forrás: @thom_astro / InstagramForrás: @thom_astro / Instagram

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.