Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C

Budapesti űrfotóval köszöntötte a magyarokat március 15-én a francia űrhajós

2023. március 17. 11:13
Instagramon üzent a magyaroknak Thomas Pesquet, az ESA francia űrhajósa.

A 45 éves űrhajós két alkalommal, 2016/17 és 2020/21 telén teljesített szolgálatot a Nemzetközi Űrállomáson, 2021-ben egy hónapon át az állomás parancsnoki feladatait is ellátta. Földetérése óta is gyakran oszt meg az állomásról készített fotókat, folyamatosan dolgozza fel a még nem publikált, archívumban tárolt képeket. 

Forrás: @thom_astro / InstagramForrás: @thom_astro / Instagram

Csütörtökön a magyaroknak üzent, március 15-höz kapcsolódva egy Budapestről készült fotót posztolt. Azt írta: 

"Egyre több és több ország érdeklődik az emberes űrrepülés és annak hozományai iránt, így Magyarország is: ők néhány nappal ezelőtt mutattak be négy űrhajós-jelöltet, akik hamarosan részt vehetnek a kiképzésünkön a frissen kinevezett ESA-űrhajósokkal együtt az EAC-ban [Európai Űrhajózási Központ, Köln – szerk.]. Remélem, hogy újabb magyarok is eljuthatnak a világűrbe a jövőben, köztük nők is! És mivel tegnap a magyarok a nemzeti ünnepüket ünnepelték, arra gondoltam, előszedem ezt a Budapestet, a Duna gyöngyszemét ábrázoló kollázst az Alpha küldetés adatbázisából! Talán még nem késő piros-fehér-zöld kokárdával ünnepelni. #Budapest #Nemzetiünnep"

 

More and more countries are interested in human spaceflight and its benefits, such as Hungary: they presented a few days ago 4 astronaut candidates, who will take part in some training events with our newly selected ESA astronauts at EAC (swipe right to discover them © MTI/KKM Let’s hope for additional Hungarians going to space in the future, including women! )
And as yesterday Hungarians were celebrating Nemzeti ünnep, their national day, I thought I'd get this collage of Budapest, the Pearl of the Danube, out from the #Alpha mission vault! I don't think it's too late to post red, white, and green cockades underneath to celebrate with them!
#Budapest #Nemzetiünnep

 

Forrás: @thom_astro / InstagramForrás: @thom_astro / Instagram

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10 Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Beutatták a Privát Veszprém családtörténetekről szóló könyvét csütörtökön a Fotonban, ezzel lezárva a helytörténeti projektet. ma 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.