Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Helyi Esélyegyenlőségi Program

2023. március 14. 14:37

Tisztelt Lakosság! 

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény (továbbiakban: Ebktv.) 31. § (1) bekezdése alapján öt évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot készít.

Az Ebktv. 31. § (2) bekezdése értelmében a helyi esélyegyenlőségi programban helyzetelemzést kell készíteni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok – különös tekintettel a nők, a mélyszegénységben élők, romák, a fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekek és idősek csoportjára – oktatási, lakhatási, foglalkoztatási, egészségügyi és szociális helyzetéről, illetve a helyzetelemzésen alapuló intézkedési tervben meg kell határozni a helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedéseket.

A helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011.(XII.27.) Korm. rendelet 1. § szerint települési önkormányzat által készített helyi esélyegyenlőségi program helyzetelemzésből és intézkedési tervből áll.

A helyzetelemzésben meg kell határozni a településen élő hátrányos helyzetű társadalmi csoportok teljes lakossághoz viszonyított képzettségi, lakhatási, foglalkoztatási, egészségi, szociális és területi mutatóit, az adott település esélyegyenlőtlenségi problémáit. Az intézkedési tervben meg kell határozni, hogy a helyzetelemzésben feltárt esélyegyenlőségi problémák felszámolása érdekében milyen beavatkozásokra, intézkedésekre van szükség.

A jelenleg hatályos helyi esélyegyenlőségi program az alábbi linken érhető el:

https://www.veszprem.hu/onkormanyzat/strategia/3932-helyi-eselyegyenlsegi-program

Annak érdekében, hogy a tervezett intézkedések széles körű társadalmi együttműködésen alapuljanak, kérem, segítse az Önkormányzat munkáját azzal, hogy a város honlapján és az Ügyfélszolgálati Irodán megtalálható koncepciótervező lap használatával legalább egy intézkedési kezdeményezést megfogalmaz.

Kérem, hogy a kitöltött és aláírt koncepciótervező lapot/lapokat legkésőbb 2023. április 2-ig küldje vissza az alábbi elérhetőségek egyikére:
levelezési cím: Veszprém MJV Polgármesteri Hivatal Közjóléti Iroda 
 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
e-mail cím: jvajda@gov.veszprem.hu

Hegedűs Barbara Alpolgármester

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.