2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt

2023. március 6. 15:04
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.

A Pro Veszprém Nonprofit Kft. és a Kukkantó Egyesület által szervezett többfordulós versenysorozaton hat veszprémi általános iskola diákjai vettek részt – a Báthory és a Deák két csapatot is nevezett. 

A hétfői fordulót követő eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester köszöntötte a diákokat. Azt mondta, a jelenlévők helyezésüktől függetlenül mindannyian nyertesek, hiszen elmélyítették a városukkal kapcsolatos tudásukat, megtapasztalhatták, hogy Veszprém a világ legjobb városa, és bármerre is sodorja majd őket az élet, mindig emlékezni fognak rá, hogy Veszprémből indultak. 

A versenysorozat végeredménye:

1. Deák Ferenc Általános Iskola (István népe csapat)
2. Szilágyi Keresztény Iskola
3. Kossuth Lajos Általános Iskola
4. Deák Ferenc Általános Iskola (Jutasiak csapat)
5. Báthory István Általános Iskola (Sarolta udvarhölgyei csapat)
6. Báthory István Általános Iskola (Gizella lányai csapat)
7. Rózsa Úti Általános Iskola
8. Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
A Rozé, Rizling, Jazz Napok Veszprém olyan zenei és gasztronómiai fesztiválja, ami 13. éve úgy része a nyári programdömpingnek, hogy még a világjárvány miatt sem maradt el alkalom. Idén az Európa Kulturális Főváros évében ugyanúgy a jól bevált recept szerint készültek a szervezők, de néhány újítás így is bekerült a programok közé. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este a Városháza előtti téren.
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás a 21. században – új kihívások, régi reflexek címmel ültek össze a téma szakértői csütörtökön, a Pannon Egyetemen B épületének konferencia termében.