Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

ÓVODAI BEÍRATÁS

2023. február 28. 14:27

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottsága értesíti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2023. augusztus 31-ig betölti, hogy a fenntartásában működő óvodákban:

Az óvodai beíratás időpontja:

2023. április 25-én és 26-án (kedd, szerda) 8.00-17.00 óra 

A beíratás helye:

Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda 8200 Veszprém, Haszkovó u. 23.
Hársfa Tagóvoda 8200 Veszprém, Jutasi út 9.

Veszprémi Csillag Úti Körzeti Óvoda 8200 Veszprém, Csillag u. 24.
Cholnoky J. ltp-i Tagóvoda 8200 Veszprém, Lóczy L. u. 26.

Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda 8200 Veszprém, Egry J. u. 55. 
Nárcisz Tagóvoda 8200 Veszprém, Csikász I. u. 13.
    
Veszprémi Kastélykert Körzeti Óvoda 8412 Gyulafirátót Alsó-újsor 32.
Ficánka Tagóvoda 8411 Kádárta, Kenderföld u. 47.

Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda 8200 Veszprém, Jutasi út 79/I.
Erdei Tagóvoda 8200 Veszprém, Jutasi út 79/II.
Kuckó Tagóvoda 8200 Veszprém, Jutasi út 79/II.

Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda 8200 Veszprém, Avar u. 7/A.
Csillagvár Waldorf Tagóvoda 8200 Veszprém, Szent I. u. 12.

Az óvodák felvételi körzete: Veszprém Megyei Jogú Város honlapján és Veszprém MJV Polgármesteri Hivatal Közjóléti Irodáján megtekinthető.

Felvehető gyermekek: Elsősorban a körzetben lakóhellyel rendelkező gyermekek, valamint a körzetben dolgozó szülők gyermekei kerülnek felvételre. Szabad kapacitás esetén más körzetből is vehető fel gyermek. Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § (9) bekezdése alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a gyermek a kötelező felvételt biztosító óvoda körzetében található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásában a gyermek lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az óvodai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel. Ha ez nem teljesül, vagy ha bármely körülmény alapján arra lehet következtetni, hogy a gyermek a nyilvántartásban szereplő lakhelyén vagy tartózkodási helyén nem életvitelszerűen lakik, az óvodavezető jogosult felszólítani az óvodába jelentkező gyermek szülőjét, hogy az életvitelszerű körzetben lakás tényét akként igazolja, hogy a felszólítás kézhez vételétől számított 15 napon belül bemutatja a területileg illetékes védőnőtől származó, a védőnői ellátás igénybevételét igazoló nyilatkozatot.

A német nemzetiségi nevelést biztosító óvoda: Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda 
Ellátási területe: Veszprém város közigazgatási területe.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok: 

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványok, 
  • a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő óvodák ellátják a többi gyermekkel együtt nevelhető, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. § 25. pontjában meghatározott sajátos nevelési igényű gyermekeket.

Az értesítést a felvételi eljárás eredményéről az óvodavezető 2023. május 26-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.

A szülő a döntés kézhezvételtől számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Veszprém Megyei Jogú Város Jegyzőjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetőjénél kell benyújtani. A jegyző a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja vagy megsemmisítheti, és a köznevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja. 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt. 

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § (1) bekezdés a) pontja alapján az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodába, illetve az iskolába nem íratja be, szabálysértést követ el.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.