Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

2023. február 25. 12:30
Megemlékezéssel és koszorúzással hajtottak fejet a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt pénteken a Megyeház téren.

A megemlékezésen Ovádi Péter parlamenti képviselő mondott beszédet. Kijelentette: a nézetei hazugságokkal fertőzték a társadalmak lelkét, a hamis tanokat megfélemlítéssel, erőszakkal, ártatlan emberi életek meggyalázásával és meggyilkolásával erőltették a népre. Az elvtársak egy tollvonással tették tönkre magyar családok tízezreinek életét, küldték a gulágra, börtönbe, vagy az akasztófára az ártatlan magyarokat. 

Fotó: Ovádi Péter / facebookFotó: Ovádi Péter / facebook

Nekünk veszprémieknek különösen fájó az egyik ilyen ítélet.

Brusznyai Árpádban egy személyben testesül meg minden olyan ártatlan magyar, akik bizakodva a jövőben és gyermekeik jövőjében nem rettentek meg attól, hogy felemeljék a hangjukat a kommunista rezsim ellen.

A politikus arra intett: ma is vannak közöttünk, akik "azóta is itt sziszegik ennek a bűnös rendszernek a zsarnok eszméit." Ugyanakkor a képviselő szerint "mi, keresztény konzervatív értékrendet valló magyarok egyenes gerinccel szembe merünk nézni ezzel a sokszor meghamisított és elhallgatott múltunkkal, erő is gyűlik bennünk."

Ovádi beszéde után a jelenlévők elhelyezték virágaikat Brusznyai Árpád emlékműve előtt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.