Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

2023. február 25. 12:30
Megemlékezéssel és koszorúzással hajtottak fejet a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt pénteken a Megyeház téren.

A megemlékezésen Ovádi Péter parlamenti képviselő mondott beszédet. Kijelentette: a nézetei hazugságokkal fertőzték a társadalmak lelkét, a hamis tanokat megfélemlítéssel, erőszakkal, ártatlan emberi életek meggyalázásával és meggyilkolásával erőltették a népre. Az elvtársak egy tollvonással tették tönkre magyar családok tízezreinek életét, küldték a gulágra, börtönbe, vagy az akasztófára az ártatlan magyarokat. 

Fotó: Ovádi Péter / facebookFotó: Ovádi Péter / facebook

Nekünk veszprémieknek különösen fájó az egyik ilyen ítélet.

Brusznyai Árpádban egy személyben testesül meg minden olyan ártatlan magyar, akik bizakodva a jövőben és gyermekeik jövőjében nem rettentek meg attól, hogy felemeljék a hangjukat a kommunista rezsim ellen.

A politikus arra intett: ma is vannak közöttünk, akik "azóta is itt sziszegik ennek a bűnös rendszernek a zsarnok eszméit." Ugyanakkor a képviselő szerint "mi, keresztény konzervatív értékrendet valló magyarok egyenes gerinccel szembe merünk nézni ezzel a sokszor meghamisított és elhallgatott múltunkkal, erő is gyűlik bennünk."

Ovádi beszéde után a jelenlévők elhelyezték virágaikat Brusznyai Árpád emlékműve előtt.

vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.