2023. június 9.
//
Félix névnap

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Megemlékezéssel és koszorúzással hajtottak fejet a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt pénteken a Megyeház téren.

A megemlékezésen Ovádi Péter parlamenti képviselő mondott beszédet. Kijelentette: a nézetei hazugságokkal fertőzték a társadalmak lelkét, a hamis tanokat megfélemlítéssel, erőszakkal, ártatlan emberi életek meggyalázásával és meggyilkolásával erőltették a népre. Az elvtársak egy tollvonással tették tönkre magyar családok tízezreinek életét, küldték a gulágra, börtönbe, vagy az akasztófára az ártatlan magyarokat. 

Fotó: Ovádi Péter / facebookFotó: Ovádi Péter / facebook

Nekünk veszprémieknek különösen fájó az egyik ilyen ítélet.

Brusznyai Árpádban egy személyben testesül meg minden olyan ártatlan magyar, akik bizakodva a jövőben és gyermekeik jövőjében nem rettentek meg attól, hogy felemeljék a hangjukat a kommunista rezsim ellen.

A politikus arra intett: ma is vannak közöttünk, akik "azóta is itt sziszegik ennek a bűnös rendszernek a zsarnok eszméit." Ugyanakkor a képviselő szerint "mi, keresztény konzervatív értékrendet valló magyarok egyenes gerinccel szembe merünk nézni ezzel a sokszor meghamisított és elhallgatott múltunkkal, erő is gyűlik bennünk."

Ovádi beszéde után a jelenlévők elhelyezték virágaikat Brusznyai Árpád emlékműve előtt.

vehir.hu

További cikkek

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.