Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ilyés Ferenc lehet az MKSZ következő elnöke

2023. február 24. 10:46
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté a kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy ki lehet az utódja.

Az infostart.hu beszámolója szerint Kocsis Máté újságírói kérdésre elárulta: kiváló jelöltnek tartja a korábbi 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet, és bízik benne, hogy mindenki támogatja.

Kocsis Máté január közepén jelentette be, hogy nem indul újra a Magyar Kézilabda-szövetség elnöki tisztségéért a tavaszi tisztújító közgyűlésen.

A székelyudvarhelyi születés Ilyés Ferenc 2000-ben igazolt Magyarországra a szülővárosából. A Pick Szeged és a Veszprém csapatát is két időszakban erősítette, megfordult Makón, illetve a német TBV Lemgo és a lengyel Wisla Plock együttesénél.

Fotó: Beliczay László - szekelyhon.ro (archív)Fotó: Beliczay László - szekelyhon.ro (archív)

A bajnokságot háromszor, a Magyar Kupát és az EHF Kupát kétszer, a KEK-et egyszer nyerte meg. A válogatottal 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban is olimpiai negyedik volt, világbajnokságon a 2009-es ötödik helyezés a legjobb eredménye. A magyar örökranglistán 229 szereplésével a hetedik, a mezőnyjátékosok között a negyedik helyen áll.

Játékospályafutását 2021 nyarán Tatabányán fejezte be, ahol jelenleg klubmenedzserként dolgozik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.