2023. június 9.
//
Félix névnap

Mi történt pontosan a V-Busz reggeli járatán?

2023. február 23. 16:10
V-Busz
Facebook-on kezdett keringeni egy történet a V-Busz 3-as számú járatán történt balesetről, a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató most közleményben reagált és tisztázta a körülményeket.

Csütörtökön reggel a 3-as számú helyijárat a Pápai u. 25. megállóhely után a Tizenháromváros tér felé kanyarodott. Az itt található gyalogátkelőhelyen egy gyalogos a lassan, lépésben haladó busz holtteréből lépett le az úttestre, a járművezető így fékezni kényszerült.

A jármű belső kamerafelvételei azt mutatták, hogy autóbuszvezetőnk a megállást követően többször belenézett a tükörbe, és hangosan megkérdezte, hogy „elesett valaki”?, majd lelassít, és újra rákérdez, „elesett valaki?”. Várt egy kicsit, majd mintegy magának, megjegyezte: “Úgy látszik senki.” Az utasok közül senki nem jelezte az autóbuszvezetőnek, hogy sérülés történt volna, a veszélyjelzőt sem nyomták meg.

Később a közösségi médiában jelent meg egy poszt, miszerint egy édesanya ölében utazó 20 hónapos gyermek a fékezés következtében sajnálatos módon lefejelte az előtte található korlátot és megsérült, a szája vérzett, sírt. Az anyuka megnyugtatta a gyermeket, majd a Vértanú utcai megállóban anélkül, hogy az autóbuszvezetőnek bármit is jelzett volna, leszállt a járműről.

A poszt említi egy másik utas elesését is, ez azonban a kamerafevételeken nem látszik.

A sérült gyermek édesanyja valamivel később - már egyedül - ugyanezzel(!) a busszal folytatta útját, azonban ekkor sem jelezte az autóbuszvezetőnek a balesetet. Később e-mailen tett bejelentést a V-Busz ügyfélszolgálatán az esettel kapcsolatban.

A V-Busz közleményében megjegyzi, sajnálják a történteket, bíznak benne, hogy a gyermek sérülései mielőbb meggyógyulnak. A felvételeken jól látható és hallható, hogy a kollégájuk az incidens után megállt és többször megkérdezte az utasokat, hogy elesett-e valaki. Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy nem vett tudomást az esetről és nem tette meg az ilyenkor szükséges és elvárható lépéseket az esetleges sérülések felmérésére, húzta alá a szolgáltató.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a V-Busz kéri az utasait, hogy mivel vészfékezés a forgalmi helyzetekből adódóan bármikor bekövetkezhet, erre felkészülve utazzanak. Kérik az utazóközönséget, hogy amennyiben sérülés történik, haladéktalanul jelezzék a járművezetőnek, akár szóban, akár a vészjelző megnyomásával.

vehir.hu

További cikkek

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
Nyitott udvar – művészeti piknik a Lovassyban – június 15.
A Lovassy László Gimnázium közössége nyitottsággal, barátsággal vár minden jelenlegi és volt lovassyst, vetésist, dlsb-st, szülőket, érdeklődőket a családbarát művészeti piknikükre.
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
Magyarországon is érzékelték a romániai földrengést
A magyarországi lakosság is érzékelte a kedd este Romániában, Arad közelében bekövetkezett földrengést - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium az MTI-vel.
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Harminc éve csak növekszik a veszprémi cég
Idén van a harmincadik évfordulója annak, hogy a német Continental autóipari vállalat megalapította veszprémi gyárát. Az évtizedek alatt a cég együtt változott az ipari trendekkel, de valahogy mindig sikerült elérni azt, hogy ne térjenek le a fejlődő pályáról. Kedden délelőtt a cég születésnapi ünnepségén erről is beszéltek a hazai és németországi vezetők, valamint elhangzott, hogy mi a szerepe a Continentalnak abban, hogy Veszprémnek a sport- és kukturális élete is folyamatosan fejlődik.