Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi történt pontosan a V-Busz reggeli járatán?

2023. február 23. 16:10 // Forrás: V-Busz
Facebook-on kezdett keringeni egy történet a V-Busz 3-as számú járatán történt balesetről, a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató most közleményben reagált és tisztázta a körülményeket.

Csütörtökön reggel a 3-as számú helyijárat a Pápai u. 25. megállóhely után a Tizenháromváros tér felé kanyarodott. Az itt található gyalogátkelőhelyen egy gyalogos a lassan, lépésben haladó busz holtteréből lépett le az úttestre, a járművezető így fékezni kényszerült.

A jármű belső kamerafelvételei azt mutatták, hogy autóbuszvezetőnk a megállást követően többször belenézett a tükörbe, és hangosan megkérdezte, hogy „elesett valaki”?, majd lelassít, és újra rákérdez, „elesett valaki?”. Várt egy kicsit, majd mintegy magának, megjegyezte: “Úgy látszik senki.” Az utasok közül senki nem jelezte az autóbuszvezetőnek, hogy sérülés történt volna, a veszélyjelzőt sem nyomták meg.

Később a közösségi médiában jelent meg egy poszt, miszerint egy édesanya ölében utazó 20 hónapos gyermek a fékezés következtében sajnálatos módon lefejelte az előtte található korlátot és megsérült, a szája vérzett, sírt. Az anyuka megnyugtatta a gyermeket, majd a Vértanú utcai megállóban anélkül, hogy az autóbuszvezetőnek bármit is jelzett volna, leszállt a járműről.

A poszt említi egy másik utas elesését is, ez azonban a kamerafevételeken nem látszik.

A sérült gyermek édesanyja valamivel később - már egyedül - ugyanezzel(!) a busszal folytatta útját, azonban ekkor sem jelezte az autóbuszvezetőnek a balesetet. Később e-mailen tett bejelentést a V-Busz ügyfélszolgálatán az esettel kapcsolatban.

A V-Busz közleményében megjegyzi, sajnálják a történteket, bíznak benne, hogy a gyermek sérülései mielőbb meggyógyulnak. A felvételeken jól látható és hallható, hogy a kollégájuk az incidens után megállt és többször megkérdezte az utasokat, hogy elesett-e valaki. Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy nem vett tudomást az esetről és nem tette meg az ilyenkor szükséges és elvárható lépéseket az esetleges sérülések felmérésére, húzta alá a szolgáltató.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a V-Busz kéri az utasait, hogy mivel vészfékezés a forgalmi helyzetekből adódóan bármikor bekövetkezhet, erre felkészülve utazzanak. Kérik az utazóközönséget, hogy amennyiben sérülés történik, haladéktalanul jelezzék a járművezetőnek, akár szóban, akár a vészjelző megnyomásával.

vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.