2023. június 7.
//
Róbert névnap

Logókba zárt családi értékek

Szerdán délután a Városházán kihirdették az eredményét annak a rajzpályázatnak, amit a Házasság hete alkalmából szerveztek meg helyi gyermekeknek. A feladat a szakmai zsűri szerint sem volt egyszerű, logót, vagy pecsétmintát kellett tervezni, aminek központi motívuma a család volt.

A Kukkantó Baráti Kör Egyesület már a kezdetektől fogva a Házasság hetének egyik állandó partnere, ez az együttműködés immáron tíz évet ölel fel, a tíz év során pedig egy kivételével mindig megszervezték a gyermekeknek szóló rajzpályázatot a családdal, vagy a családhoz szorosan kapcsolódó tematika mentén.

Nem volt ez másképpen idén sem, viszont most némileg speciális feladatot kaptak a fiatalok, ugyanis egyszerű rajzok helyett a kreativitásuknak az ábrák és jelképek világában is el kellett mélyednie, ugyanis a szervezők logókat, pecsétmintákat vártak tőlük a családdal, mint központi motívum.

Kedden délután – némileg jelképesen – a Városháza Kis házasságkötő-termében gyűltek össze a szervezők a zsűri elnökével kiegészülve, hogy átadják a szakmai díjakat, valamint a szavazás után a közönségdíjakat.

Az összejövetelen Somody Zsuzsanna, a Kukkantó Baráti Kör Egyesület elnöke miután köszöntötte a megjelent gyermekeket, szülőket és tanárokat emlékeztetett arra, hogy az idei Házasság hete programsorozatnak a szlogenje „szeretetbe kapaszkodva” volt.

Somody Zsuzsa megköszönte a pályázatban résztvevők mellett külön Héthelyi Rékának, a Házasság hete főszervezőjének is a munkáját, valamint Csík Richárd önkormányzati képviselőnek, mint a pályázat fővédnökének és Hegyeshalmi László képzőművésznek is, aki pedig a szakmai zsűri elnöke volt.

A díjátadó előtt még Csík Richárd néhány szóban köszöntötte a megjeleneteket és rövid beszédében kitért arra, hogy a logótervezést a grafikusok évekig tanulják, ez az egyik legnehezebb része ennek a kreatív művészeti ágnak, mégis a beküldött pályamunkák alapjaiban mind megfeleltek azoknak az alapkövetelményeknek, amik a nagy könyvben meg vannak írva egy logó készítésénél.

Hozzátette, hogy még nagyobb kihívást jelenthetett az, hogy ezekben a logókban saját magukat és családjukat is el kellett helyezni a gyerekeknek, hiszen az, amikor valaki saját magáról alkot valamit, az sokkal nehezebb, mint valami külső dolgot alapul venni.

A szakmai zsűri részéről az elnök, Hegyeshalmi László elmondta, közel 100 pályamű érkezett be, ráadásul nem adtak hosszú határidőt, de talán pont ez volt az, ami még inkább előhívta a kreativitást a gyerekekből, tette hozzá.

A zsűrielnök kiemelte, azt már az agykutatók is megállapították, hogy az, aki valamilyen művészettel foglalkozik – legyen szó zenéről, irodalomról, vagy képzőművészetről – annak az élet minden területén jobbak lesznek a képességei, a problémamegoldó készsége.

A köszöntők után a szervezők átadták a megjelenteknek az okleveleket és a díjakat, amik a Veszprémi Petőfi Színház, az EKF, a Belvárosi könyvesbolt, a Kabóca Bábszínház és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület felajánlásaiból álltak össze.

A díjazottak nevei

  • az 5-től 7 éves korosztályban: Katona-Molnár Hédi, Czeti Norina;
  • a 8-9 évesek közt: Fercsik Boglárka, Tenk Izabella;
  • a 10-11 évesek közt: Kopácsi Marcell, Sótonyi Júlia, Kis-Gál Hanna, Tibor Csenge. Illetve ebben a korosztályban külön díjazták a Hriszto Botev Általános Iskola 4. a osztályát, akik 24 alkotással a legaktívabbak voltak a városban.
  • A 13 évesek közt a díjazottak nevei: Kiss Tímea, Szálka Boglárka, Takács Eszter;
  • a 14 évesek közt: Bán Luca Alexa, Weiland Nicolas, Juhász Ákos.

A díjátadó végén elhangzott még, hogy a jövő évi jubileumi rajzpályázatnak a mostani pályamunkák közül választják majd ki a hivatalos logóját.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

Akkor lesz jó a házasság, ha mindkét fél a másik boldogságára törekszik
Akkor lesz jó a házasság, ha mindkét fél a másik boldogságára törekszik
A vasárnapi ünnepi szentmise mellett szombaton házaspároknak szóló bállal zárult az idei Házasság hete programsorozat Veszprémben.
Az okos eszközök használata a Házasság Hete apropóján
Az okos eszközök használata a Házasság Hete apropóján
Fejleszt vagy rombol az okos eszköz? Hol húzódik a függőség határa? Dr. Pécsi Rita neveléstudományi szakember a képernyőzés és a fejlődő idegrendszer kettőséről is beszélt a Házasság Hete keretén belül megrendezett esten, az evangélikus templomban, szombat este.
A házasság minősége is hitvallás
A házasság minősége is hitvallás
Hálaadó istentisztelettel zárult a Házasság hete programsorozat Veszprémben vasárnap a Kálvin parki református templomban, ahol Porga Gyula polgármester köszöntötte a házasokat.
A hosszú házasságért folyamatosan tenni kell
A hosszú házasságért folyamatosan tenni kell
Harmadszor rendeztek beszélgetős estet Szólj be a papnak! mottóval a Hangvillában csütörtökön, a házasság hetéhez kapcsolódóan.
Rajzaikon keresztül meséltek a gyerekek a családjukról
Rajzaikon keresztül meséltek a gyerekek a családjukról
Lezárult a Házasság Hete rendezvénysorozat keretében meghirdetett rajzpályázat, amire idén rekordszámú, 250 pályamű érkezett óvodás és alsó tagozatos gyermekektől. Az ünnepélyes díjátadót péntek délelőtt tartották a Városházán.