Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Fényesen csillogó ezüst került a Noszlopy kéziseinek nyakába

2023. január 30. 19:27
A veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium kézilabdacsapata a hétvégén második helyezést ért el a diákolimpia V-VI. korcsoport „A” kategória országos döntőjében.

Január 27-29. között Tatán és Tatabányán rendezték a kézilabda diákolimpia V-VI. korcsoport „A” kategória országos döntőjét. Az idei sorozatban 210 csapat indult, közülük a legjobb nyolc-nyolc fiú-, illetve leánycsapat mérkőzött meg a hétvégi seregszemlén.

Mint azt a diakolimpia.hu oldalon kiemelik, a játékosok a korosztályok legjobbjaiból kerültek ki, többen a válogatottak tagjai, és már az NB I-ben, sőt, akár Bajnokok Ligája mérkőzéseken is lehetőséget kaptak. A nívós döntők közel telt ház előtt zajlottak.

A címvédő veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium alakulatába Bőti DominikApró Botond, Bogdány Örs, Eklemovic Márkó, Füry Félix, Lantos Kornél, Nagy Arnold, Németh Bulcsú, Reidmár Dominik, Végh Bálint és Tóth István Sámuel személyében a BFKA Veszprém tizenegy, az Éles Kézisuli pedig három játékost – Racskó Máté, Szucsik Benedek és Zajácz Kristóf – delegált. A társaságot Makkai Balázs készítette fel, akinek a munkáját a hétvégén Gulyás István segítette.

A Noszlopy ezüstérmes csapata - Fotó: diakolimpia.huA Noszlopy ezüstérmes csapata - Fotó: diakolimpia.hu

A noszlopysok pénteken a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium ellen magabiztos győzelemmel kezdte a csoportkört (32-26). Szombaton a Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal Technikumot (36-23), valamint a Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnáziumot (40-27) is könnyedén verték a veszprémi fiatalok, akik így veretlenül jutottak tovább.

A keresztjátékban a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola csapata várt a mieinkre, akik ellen újabb kiütéses diadal következett (44-33).

A döntőt vasárnap délután rendezték, ahol a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium alakulatával találkoztak a noszlopys fiúk. Hatalmasat csatázott a két gárda, a végig kiélezett találkozón egyetlen gól döntött a balatonbogláriak javára (27-28).

A címvédés tehát elmaradt, de az ezüstéremre is igazán büszkék lehetnek a fiúk.

A diákolimpia egyik különdíjasa Szucsik Benedek lett, aki a legtechnikásabb játékosnak járó címet nyerte el.

Eredmények

Csoportkör:
Berze Nagy János Gimnázium, Gyöngyös–Noszlopy Gáspár Gimnázium 26-32
Noszlopy Gáspár Gimnázium–Bánki Donáth Technikum, Tatabánya 36-23
Leövey Klára Gimnázium, Budapest–Noszlopy Gáspár Gimnázium 27-40

Elődöntő:
Noszlopy Gáspár Gimnázium–Eötvös József Gimnázium, Szeged 44-33

Döntő:
Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium–Noszlopy Gáspár Gimnázium 28-27

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.