Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira

2023. január 26. 4:00
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.

Tizennyolc éve oszt madárvédelmi eszközöket és eleséget a veszprémi óvodáknak és általános iskoláknak a BABAKO. A szervezet egy pályázatot is hirdetett: a gyerekek a pedagógusok segítségével tablókat állítanak össze a madarakért végzett munkáról, a legjobb osztályokat, csoportokat pedig majd ajándékokkal díjazzák. A munkákból a Föld napjához kapcsolódóan szerveznek majd kiállítást. 

A programmal kapcsolatban Szűcs Attila, az egyesület elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekeket kicsi korban aktív részvétellel a környezet szeretetére neveljék, mert így életük későbbi szakaszaiban ezt már magától értetődőnek tartják majd.  A kezdeményezést Brányi Mária alpolgármester is méltatta. Rámutatott: a városi közparkokban is számos madárodút helyeztek ki, így az önkormányzat is kiveszi a részét a 

A BABAKO idén több programot is megvalósít az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával. A télbúcsúztató időszakban madárbarát kopácsolás mottóval szerveznek workshopot, ahol madárodúkat készíthetnek a résztvevők. A későbbiekben rovargarázsokat helyeznek majd ki a lakosság bevonásával, ősszel pedig kézműves madáreleséget készíthetnek az érdeklődők. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.