Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C

Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait

2023. január 24. 11:10
Hétfő délelőtt pályaorientációs napot tartott a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma.

Az intézmény már az ötödik alkalommal rendezte meg pályaorientációs napját, amikor a diákok helyben is igazodási pontokat kaptak a jövőt illetően, hiszen nem könnyű döntés, hogy a középiskolai évek után merre érdemes tovább menniük. Adott esetben olyan területet is megismerhettek a fiatalok, amiről eddig semmit sem tudtak, de most, egy ilyen napon kedvet kaptak hozzá.

Az ország számos pontjáról érkeztek egyetemek, többek között az ELTE, a Soproni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, és természetesen a Pannon Egyetem összes kara képviseltette magát. A diákok izgalmas előadásokat hallgathattak meg, és persze adott esetben feltehették kérdéseiket, tájékozódhattak.

A felsőoktatási intézmények mellett bemutatkozott a honvédség, a rendőrség, a Valeo, a MÁV, a Bakonykarszt, és még sokan mások. Kobán László igazgatóhelyettes megkeresésünkre elmondta, a pályaorientációs napok nagyban segítik a diákokat az eligazodásban, hiszen remek táppontokat jelentenek, sőt, személyes történeteken keresztül bepillantást nyerhetnek adott intézményekbe.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.