Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C

A megyei könyvtárat támogatta a magyar kultúra napja alkalmából a Plazma Center

2023. január 24. 10:39
A 100 ezer forint összegű adományt az intézmény a dózsavárosi tagkönyvtárának nyitóünnepségére fogja fordítani, várhatóan idén áprilisban.

Sokan, akik ellátogatnak a veszprémi Plazma Centerbe a plazmaadás közben szívesen forgatnak könyveket, tehát az énidejüket ebben a formában a kultúrának áldozzák. Mindezt Szabó Anikó, a veszprémi Plazma Center marketing referense mondta el hétfő délelőtt, amikor a centrumban a magyar kultúra napja alkalmából tematikus akciót és nyereményjátékot szerveztek a plazmaadóknak.

Ezen a napon egy kvízjátékban vehettek részt a látogatók, a szerencsések pedig könyvutalványt nyerhettek. Ezzel az akcióval, valamint a Plazma Centerben már indulás óta működő olvasósarokkal is szeretnék edukálni a plazmaadókat a kultúra iránti fogékonyságra, tette hozzá Szabó Anikó.

A Plazma Centernek immáron hagyománya, hogy minden hónapban egy helyi szervezetet – legyen az civil egyesület, vagy városi intézmény, esetleg egészségügyi szervezet – anyagilag is támogatnak. Januárban a választásuk az Eötvös Károly Megyei Könyvtárra esett, kapcsolódva a magyar kultúra napjához, hiszen az intézmény az egyik elsőszámú közvetítője a magyar kultúrának a térségben.

A könyvtár részéről dr. Baranyai Tamás igazgató látogatott el a Jutasi úti centrumba, akinek a centrum vezetője, Nikházy Zsuzsanna tartott körbevezetést és mutatta be a tevékenységüket mielőtt jelképesen átadták volna a 100 ezer forintos adományt az intézménynek.

Dr. Baranyai Tamás elmondta, mivel a könyvtár költségvetési szervként működik, ritkák az olyan alkalmak, hogy ilyen adományok révén kapjanak külön támogatást, ezért is különleges nekik ez az alkalom.

Hozzátette, hogy az idei évben az EKF-nek köszönhetően számos régi tervüket tudják megvalósítani, többek közt a könyvkölcsönző rendszerük automatizálásában is komolyabb fejlesztések várhatók, miközben bővül a központi könyvtár is, új termeket és egy közösségi irodát is kialakítanak, a tervek szerint pedig áprilisra elkészül a dózsavárosi tagkönyvtáruk épülete is.

A most kapott adományt itt fogják felhasználni, szeretnének egy alkalomhoz illő, emlékezetes megnyitóünnepséget szervezni erre az alkalomra majd.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából Minősített Könyvtár-címet kapott, ezt a kitüntetést szombaton adták át az intézmény vezetőinek Budapesten.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.