Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lékai: borzalmasan játszottunk

2023. január 17. 6:54 // Forrás: MTI
Lékai Máté szerint borzalmasan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott hétfő este, amikor 27-20-ra kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, Kristianstadban.

"Teljesen maga alatt volt mindenki. Lehet, hogy fejben, mentálisan nem voltunk ott. Székely Márton volt az egyetlen, aki kiemelkedően játszott, de együtt sírunk, együtt nevetünk. Ezek is mi vagyunk, sajnos tudunk így is játszani. Nagyon akartunk nyerni, de ma csak ennyire voltunk képesek" - nyilatkozta a Ferencváros irányítója, Lékai Máté, akinek három kapura lövése volt, de gólt nem szerzett.

Kapcsolódó cikk
Súlyos magyar vereség Portugáliától
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-20-ra kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, hétfőn Kristiandtadban, így csoportja harmadik helyén végzett és két pontot visz magával a középdöntőbe.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot, csoportjuk harmadik helyén végeztek, és két pontot visznek magukkal a középdöntőbe. A göteborgi csoportban szerdán az Európa-bajnok Svédországgal, pénteken Brazíliával, vasárnap pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.

"Borzalmasan játszottunk az elejétől fogva, a legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen teljesítményt fogunk nyújtani, pedig mindannyian tudjuk, milyen fontos mérkőzés volt" - folytatta a hétfő esti találkozó értékelését Lékai.

Lékai Máté, a magyar, valamint Alexandre Cavalcanti  (b) és Alexis Borges (j), a portugál válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. MTI/Kovács TamásLékai Máté, a magyar, valamint Alexandre Cavalcanti  (b) és Alexis Borges (j), a portugál válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án. MTI/Kovács Tamás

Sipos Adriánt már a 48. másodpercben végleg kiállították, mert eltalálta az egyik portugál játékos arcát. Az irányító erről azt mondta, nyilván nem jött jókor, hogy a legelején piros lappal kiszórták az egyik védekezőjátékosukat, de lehet, hogy akkor sem nyerik meg a mérkőzést, ha Sipos végig a pályán lett volna.

"Egyszerűen nem találtuk a kulcsát annak, hogy gólokat tudjunk lőni. Amikor odakerültünk, akkor is elhibáztuk a helyzeteket, amikor közelebb tudtunk volna kerülni, akkor is belehibáztunk" - bosszankodott Lékai.

Hozzátette, bízik benne, hogy valahogy fel tudnak állni a következő három mérkőzésre, kiadják magukból, ami bennük van, és ennél sokkal jobb játékra lesznek képesek.   

"Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de valahogy nyernünk kellene, hogy életben tartsuk a reményt a céljaink elérésére" - mondta a szerdai, svédek elleni meccs kapcsán.    

Szita Zoltán úgy értékelt: rengeteget hibáztak támadásban, pedig a helyzetek kialakításával nem volt nagy probléma. Hozzáfűzte, az ellenfél kapusa kifejezetten jól felkészült a magyarokból, de ők sem nyújtottak megfelelő teljesítményt.

"A probléma forrása a befejezés volt, semmi nem jött össze, de nem szabad rágódnunk, mert van még három nagyon fontos és kiélezettnek ígérkező mérkőzésünk" - nyilatkozta a balátlövő, akinek négy lövése volt, de gólt ő sem dobott.

vehir.hu
további cikkek
Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.