2023. április 1.
//
Hugó névnap

Hatgólos siker és tornagyőzelem Porecben

2023. január 15. 22:24
MLSZ
Férfi futsalválogatottunk a poreci nemzetközi torna utolsó játéknapján 6-0-ra legyőzte Grönlandot, ezzel megnyerte a viadalt a román és a bosnyák együttest is megelőzve.

Turzó József csapata vasárnap délben lejátszotta utolsó mérkőzését is a poreci tornán, és magabiztos, hatgólos győzelmet aratott Grönland ellen. Az mlsz.hu tudósítása szerint a gólgyártást Vas Ádám kezdte a 3. percben, majd Rutai Balázs még a szünet előtt duplázott, ezzel alakult ki a 3-0-s félidei állás. A második félidőben is egyértelmű volt a magyar fölény: Hajmási Milán is két gólt szerzett, valamint Fekete Márk volt eredményes, így alakult ki a 6-0-s végeredmény.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A magyar válogatott a négy meccsen szerzett 10 pontjával megnyerte a viadalt, Rutai Balázs lett a torna gólkirálya.

A magyar válogatott március elején Izraelben lép pályára, majd a horvátok ellen zárja a vb-selejtezős csoportküzdelmeit.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Grönland 6-0 (3-0)
Magyarország
: Krajcsi Bence - Rábl János, Hajmási Milán, Fekete Márk, Szalmás Zoltán
Csere: Hajmási Milán, Fekete Olivér, Alasztics Marcell, Bíró Attila, Horváth Szabolcs, Nagy Imre, Vas Ádám, Suscsák Máté
Gólszerzők: Rutai 2, Hajmási 2, Vas, Fekete M.

Kapitányi értékelés

Büszke vagyok a fiúkra, mert egy rendkívül fárasztó hét után a torna negyedik mérkőzését is remek hozzáállással játszották végig. Érezhető volt a mentális és a fizikális fáradtság, ennek tudható be, hogy követtünk el hibákat a találkozón, de a két csapat közti minőségbeli különbség a játék minden elemében érvényesült , a fiúk pedig mindent megtettek annak érdekében, hogy nagy különbséggel nyerjenek, mert erre is szükség volt a tornagyőzelemhez. Bár a torna előtt nem volt időnk a közös munkára, sokat segített, hogy jól felkészített játékosokat kaptunk a kluboktól, így az elmúlt egy hétben csak a megfelelő regenerációra kellett figyelnünk, valamint ráhangolni a kerettagokat a válogatott taktikájára. Ez a siker csak egy állomás a felkészülésünkben, sokkal fontosabb, hogy sikerült beépítenünk a csapatba néhány új játékost, akik fontos nemzetközi rutinra is szert tehettek. Ennek köszönhetően márciusban több játékosra számíthatok a bő keretben, mint ősszel, és ha még a sérültjeink is visszatérnek, akkor kellemes gondjaim lehetnek a vb-selejtezős keret kialakításakor

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József a mérkőzés után.

vehir.hu