Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Árokba borult az illegális bevándorlókat szállító gépkocsi

2023. január 12. 10:59 // Forrás: rendőrség
A Veszprém vármegyei egyenruhások Iszkáz külterületén igazoltatták a 17 illegális bevándorlót és az osztrák embercsempészt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján a Veszprém vármegyei rendőrök szerda reggel a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A sofőr azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek és továbbhajtott, majd lekanyarodott autójával a 8-as számú főútról. Iszkáz külterületén a sofőr elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult. 

Fotó: rendőrségFotó: rendőrség

A gépkocsit egy 29 éves osztrák férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 17 illegális bevándorlót találtak. Közülük tizenketten szír, hárman afgán és ketten egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni. A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a mentők kórházba szállították – számolt be az esetről közösségi felületén a rendőrség.

Fotó: rendőrségFotó: rendőrség

A 29 éves osztrák sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A baleset okozásáért szintén eljárást kezdeményeztek a férfival szemben az egyenruhások. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.