Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Durva veréssé fajult az otthoni italozás

2023. január 11. 10:42 // Forrás: Ügyészség
Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik 2021 májusában, italozásukat követően olyan durván bántalmazták ismerősüket az egyik bakonyi faluban, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a 43 éves vádlott és két 26 éves társa az idősebb elkövető lakásában együtt italozott a sértettel, melynek során mindannyian leittasodtak. Este tizenegy óra körül a 43 éves férfi számon kérte a sértetten, hogy eltűntek a csirkéi, melyből szóváltás alakult ki kettőjük között. Az indulatossá vált elkövető az ágyon ülő ismerőséhez lépett és többször ököllel arcon, mellkason ütötte, majd a bántalmazásba a két másik vádlott is bekapcsolódott. A verés következtében a férfi a földre került, ahol őt az idősebb elkövető még többször testszerte megrúgta, majd az egyik társával együtt a lábainál fogva az előszobából az udvarra, a bejárati ajtó elé húzta. Harmadik társuk ekkor szólt, hogy hagyják békén a sértettet és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves vádlott segítségével vissza is húzta ismerősüket az előszobába, ahol egy ágyra fektették és betakarták a férfit.

A sértett az éjszaka folyamán felébredt és gyalogosan hazament, a bántalmazás során azonban számos, köztük életveszélyesnek minősülő sérülést is szenvedett.  A férfi sérülései az elkövetés módjára, intenzitására figyelemmel olyan jellegűek voltak, hogy a bántalmazása csak a védekezésének és a szerencsés véletlennek köszönhetően nem járt súlyosabb következménnyel.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerésük esetén a Veszprémi Törvényszék a 43 éves vádlottat tíz, míg fiatalabb társait kilenc-kilenc év börtönbüntetésre ítélje, illetve egyikükkel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el – közölte az ügyészség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.