Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A mentők 3608, a tűzoltók 137 esethez vonultak szilveszterkor

2023. január 1. 12:42 // Forrás: MTI
Országszerte 3608 esetet láttak el a mentők szilveszter éjjel, ebből 704-et a fővárosban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap.

Győrfi Pál közleményében azt írta, a közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett 188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak. A mentőket országszerte 19 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz, arc, szemsérülésekhez.

(MTI)(MTI)

Az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat, tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tujákhoz, kukákhoz és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.