2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Elhunyt Máté István, a megyei labdarúgás legendás alakja

2022. december 27. 14:02
Máté István életének 73. évében, december 23-án örökre megpihent – közölte kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága.

Máté István több mint harminc esztendeig volt a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja, szakmai alelnöke. Tevékenységére egy pillanatig sem tekintett munkaként: hivatását lelkiismerettel, nagy odaadással végezte.

Az elmúlt tíz évben a megyei igazgatóság társadalmi elnökségében is részt vett, mellette a versenybizottság elnöki pozícióját is betöltötte. Mindig is szívügyének tekintette szövetségünk sorsát: szinte az életét tette fel arra, hogy a Veszprém megyei labdarúgás magasabb szintre kerülhessen.

Máté István búcsúzásával pótolhatatlan veszteség érte a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságát (fotó: VMLSZ)Máté István búcsúzásával pótolhatatlan veszteség érte a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságát (fotó: VMLSZ)

Egyesületi tevékenysége szintén példamutató volt: 1982-ben a kezdeményezése által alakult meg Borsosgyőri SE, miután a településen közel húsz esztendeig szünetelt a labdarúgás.

1995-ben Mészáros Ferenc és Tóth István társaságában megalapította a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubot, ezzel is tovább emelve a város labdarúgásának nívóját.

Segítségével 1999-ben a Borsosgyőri Ifjúsági Sport Egyesület is megalakult, amellyel nagy örömöt szerzett a serdülőkorú (U14, U16) gyermekeknek és a családjaiknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei igazgatósága könnyek között búcsúzik tőled, Pista bácsi! Tudjuk, hogy nem jársz messze, csupán egy lépést tettél előttünk. Életed, munkásságod előtt örökké tisztelegni fogunk 

– fogalmazott a szervezet hivatalos közösségi oldalán.

Máté Istvánt december 30-án, pénteken 10.30-kor a Borsosgyőri temetőben kísérhetik utolsó földi útjára. A gyászoló család kérését tiszteletben tartva a részvétnyilvánítást mellőzzék.

vehir.hu