Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megállapodás a V-Busznál a 2023. évi bérfejlesztésről

2022. december 23. 15:07
Karácsony előtt néhány nappal eredményesen zárultak az egyeztetések a V-Busz Kft. és a reprezentatív érdekképviselet, a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesülete között. A Társaság éves szinten átlagosan 15%-kal emeli dolgozóinak a bérét.

Október közepe óta zajlottak az egyeztetések a V-Busz Kft-nél a 2023. évi bérstruktúráról és a bérfejlesztés mértékéről. A több mint 130 főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat 2022-ben teljes mértékben megújította autóbuszflottáját: 42 db korszerű, alacsonypadlós, klimatizált dízel MAN Lion's City autóbusz és az év közepe óta ugyanennek a buszcsaládnak 5 db elektromos szóló járműve rója a város útjait. Az új flotta beváltotta a hozzá fűzött reményeket, kiszámítható működést, minimális kimaradó járatszámot, alacsony fogyasztást eredményezve. A Társaság az idei évben karácsonyi bónusz juttatással is segítette munkavállalóit a mindenkit érintő, bizonytalan gazdasági helyzet terheinek enyhítésében.

A bértárgyalások eredményeként éves szinten átlagosan 15%-os bérfejlesztésről állapodott meg a V-Busz Kft. a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesületével, a Társaságnál működő reprezentatív érdekképviselettel. A béremeléssel párhuzamosan egy, a korábbiaknál átláthatóbb és kiszámíthatóbb bérrendszert kerül bevezetésre, így minden régi és új munkavállaló pontosan tudhatja, hogy hónapról hónapra mire számíthat. A Társaság béren kívüli juttatásként megújította kollektív munkavállalói felelősségbiztosítást, amelynek értelmében valamennyi járművezető évente 2 káreseményre, káreseményenként 2 millió forintos összegre biztosítva lett.

2023-ban Veszprém viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet. A V-Busz Kft. korszerű és környezetbarát buszparkjával, magas színvonalú szolgáltatásaival és immár egy megkötött bérmegállapodással készül a városba érkező hazai és a külföldi látogatók kiszolgálására ugyanúgy, mint a Veszprémben és környékén élők mindennapi utazási igényeinek biztosítására

vehir.hu
további cikkek
Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? ma 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. ma 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. ma 12:03 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? ma 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.