2023. március 30.
//
Zalán névnap

Megállapodás a V-Busznál a 2023. évi bérfejlesztésről

2022. december 23. 15:07
Karácsony előtt néhány nappal eredményesen zárultak az egyeztetések a V-Busz Kft. és a reprezentatív érdekképviselet, a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesülete között. A Társaság éves szinten átlagosan 15%-kal emeli dolgozóinak a bérét.

Október közepe óta zajlottak az egyeztetések a V-Busz Kft-nél a 2023. évi bérstruktúráról és a bérfejlesztés mértékéről. A több mint 130 főt foglalkoztató közszolgáltató vállalat 2022-ben teljes mértékben megújította autóbuszflottáját: 42 db korszerű, alacsonypadlós, klimatizált dízel MAN Lion's City autóbusz és az év közepe óta ugyanennek a buszcsaládnak 5 db elektromos szóló járműve rója a város útjait. Az új flotta beváltotta a hozzá fűzött reményeket, kiszámítható működést, minimális kimaradó járatszámot, alacsony fogyasztást eredményezve. A Társaság az idei évben karácsonyi bónusz juttatással is segítette munkavállalóit a mindenkit érintő, bizonytalan gazdasági helyzet terheinek enyhítésében.

A bértárgyalások eredményeként éves szinten átlagosan 15%-os bérfejlesztésről állapodott meg a V-Busz Kft. a Közösségi Közlekedési Dolgozók Érdekvédelmi Egyesületével, a Társaságnál működő reprezentatív érdekképviselettel. A béremeléssel párhuzamosan egy, a korábbiaknál átláthatóbb és kiszámíthatóbb bérrendszert kerül bevezetésre, így minden régi és új munkavállaló pontosan tudhatja, hogy hónapról hónapra mire számíthat. A Társaság béren kívüli juttatásként megújította kollektív munkavállalói felelősségbiztosítást, amelynek értelmében valamennyi járművezető évente 2 káreseményre, káreseményenként 2 millió forintos összegre biztosítva lett.

2023-ban Veszprém viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet. A V-Busz Kft. korszerű és környezetbarát buszparkjával, magas színvonalú szolgáltatásaival és immár egy megkötött bérmegállapodással készül a városba érkező hazai és a külföldi látogatók kiszolgálására ugyanúgy, mint a Veszprémben és környékén élők mindennapi utazási igényeinek biztosítására

vehir.hu

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.