Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub

2022. december 21. 15:11
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.

Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület a lakótelepi fiatalok számára változatos kulturális és művészeti programokat biztosít a Napsugár Klubban már hosszú ideje. A programok szervezése 2022 márciusától indultak, és 2022. december végéig tartottak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program Kulturális-Művészeti Programok Támogatása című pályázatának köszönhetően.

A programok megvalósítása mellett folyamatosan zajlik a gyerekek, fiatalok motiválása, nyitottá tétele, érzékenyítése a kultúra és művészet iránti befogadásra. A mindenki számára nyitott és ingyenes programkínálatban a kulturális és művészeti edukáción belül a fő hangsúlyt az élmény alapú módszerek alkalmazása kapja, amelyen keresztül a résztvevők sikerélményhez juthatnak, és kreatív adottságaik felszínre kerülhetnek.

A pályázat lezárásával a programok nem szűnnek meg, jövőre is folytatódnak más színes programokkal kiegészítve a repertoárt, amely szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program pályázata útján fog megvalósulni.

2022-ben az alábbi kulturális, művészeti programok valósultak meg:

Hetente 1 kreatív pályázatot hirdettek különböző témakörökben, amely során a legjobb alkotások készítőinek hetente páros mozijegy járt ajándékba. A heti két kreatív foglalkozásból az egyiken a meghirdetett pályázatra készültek, a másikon különböző témájú foglalkozások zajlottak. A heti felolvasó délutánokon különböző költeményeket, novellákat, regényből való részleteket olvastak egymásnak, a drámapedagógia és a meseterápia 24-24 alkalommal valósultak meg. Havi zenés interaktív foglalkozásokat szerveztek, amely során meghívták Likó Marcellt, a Vad Fruttik frontemberét, a Kale lulugyi autentikus roma zenekart, Franczia Dani tartott örömdobolást, Grubits Gergely a handpan hangzását ismertette meg a résztvevőkkel, a Zene-bona zenekar, és a Hősök zenekar tagjai jöttek el a gyerekekhez. A roma autentikus zene- és kultúraismereti foglalkozás állandó vendége a Fláre beás zenekar, akik havonta látogattak el a klubba zenélni, táncolni, és a roma hagyományokról beszélgetni.

Tematikus napokat havonta szerveztek, ahol egy-egy művészeti alkotás bemutatására került sor, az Életutak program szintén havonta került megvalósításra egy-egy példaképnek számító személy életútjával való megismerkedéssel.

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Cirkollektív cirkuszpedagógiai csapatának önkéntesei által tartott „Önkéntes művészet” című foglalkozások, valamint  a „Légy Te a művészet alanya” című fotózás, portrék készítése is havonta valósultak meg.

Élményszínházukban a Nézőművészeti Kft. beszélgetéssel egybekötött gondolatébresztő tantermi színházi előadásai 11 alkalommal valósultak meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A programokon márciustól november végéig több, mint 150 fő vett részt, a programlátogatások száma közel 3000.

A decemberi utolsó programon a Napsugár klubban járt a Hősök zenekarból Eckü és Mentha, akik maguk is lakótelepen nőttek fel, akárcsak a Napsugár Klub gyermekei. A gyerekekkel nagyon közvetlenek voltak, beszélgettek velük zenéről, szövegről, gyerekkorról, iskoláról, tanulásról, célokról, értékekről, és még szelfizésre, vagy közös fotó készítésére is adtak lehetőséget. A gyerekekkel közösen dalszöveget írtak, és "... így született meg a Haszkovó trap...".

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.