Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub

2022. december 21. 15:11
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.

Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület a lakótelepi fiatalok számára változatos kulturális és művészeti programokat biztosít a Napsugár Klubban már hosszú ideje. A programok szervezése 2022 márciusától indultak, és 2022. december végéig tartottak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program Kulturális-Művészeti Programok Támogatása című pályázatának köszönhetően.

A programok megvalósítása mellett folyamatosan zajlik a gyerekek, fiatalok motiválása, nyitottá tétele, érzékenyítése a kultúra és művészet iránti befogadásra. A mindenki számára nyitott és ingyenes programkínálatban a kulturális és művészeti edukáción belül a fő hangsúlyt az élmény alapú módszerek alkalmazása kapja, amelyen keresztül a résztvevők sikerélményhez juthatnak, és kreatív adottságaik felszínre kerülhetnek.

A pályázat lezárásával a programok nem szűnnek meg, jövőre is folytatódnak más színes programokkal kiegészítve a repertoárt, amely szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program pályázata útján fog megvalósulni.

2022-ben az alábbi kulturális, művészeti programok valósultak meg:

Hetente 1 kreatív pályázatot hirdettek különböző témakörökben, amely során a legjobb alkotások készítőinek hetente páros mozijegy járt ajándékba. A heti két kreatív foglalkozásból az egyiken a meghirdetett pályázatra készültek, a másikon különböző témájú foglalkozások zajlottak. A heti felolvasó délutánokon különböző költeményeket, novellákat, regényből való részleteket olvastak egymásnak, a drámapedagógia és a meseterápia 24-24 alkalommal valósultak meg. Havi zenés interaktív foglalkozásokat szerveztek, amely során meghívták Likó Marcellt, a Vad Fruttik frontemberét, a Kale lulugyi autentikus roma zenekart, Franczia Dani tartott örömdobolást, Grubits Gergely a handpan hangzását ismertette meg a résztvevőkkel, a Zene-bona zenekar, és a Hősök zenekar tagjai jöttek el a gyerekekhez. A roma autentikus zene- és kultúraismereti foglalkozás állandó vendége a Fláre beás zenekar, akik havonta látogattak el a klubba zenélni, táncolni, és a roma hagyományokról beszélgetni.

Tematikus napokat havonta szerveztek, ahol egy-egy művészeti alkotás bemutatására került sor, az Életutak program szintén havonta került megvalósításra egy-egy példaképnek számító személy életútjával való megismerkedéssel.

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Cirkollektív cirkuszpedagógiai csapatának önkéntesei által tartott „Önkéntes művészet” című foglalkozások, valamint  a „Légy Te a művészet alanya” című fotózás, portrék készítése is havonta valósultak meg.

Élményszínházukban a Nézőművészeti Kft. beszélgetéssel egybekötött gondolatébresztő tantermi színházi előadásai 11 alkalommal valósultak meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A programokon márciustól november végéig több, mint 150 fő vett részt, a programlátogatások száma közel 3000.

A decemberi utolsó programon a Napsugár klubban járt a Hősök zenekarból Eckü és Mentha, akik maguk is lakótelepen nőttek fel, akárcsak a Napsugár Klub gyermekei. A gyerekekkel nagyon közvetlenek voltak, beszélgettek velük zenéről, szövegről, gyerekkorról, iskoláról, tanulásról, célokról, értékekről, és még szelfizésre, vagy közös fotó készítésére is adtak lehetőséget. A gyerekekkel közösen dalszöveget írtak, és "... így született meg a Haszkovó trap...".

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.