Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szöges virslik az Egyetemvárosban

2022. december 13. 14:57
Az elmúlt időszakban több olvasónk is jelezte felénk, hogy az egyetemi városrészben olyan húsdarabokat találtak, amelyekbe szögeket, tűket rejtettek ismeretlen elkövetők.

Néha nem árt, ha az ember tart egy kis szünetet. Ha olykor-olykor leülünk akár fél percre egy parkban, egészen szívhez szóló pillanatokkal szembesülhetünk. Megtapasztalhatjuk, ahogy a kisgyermekek önfeledten labdáznak kiskutyáikkal, de ugyanez elmondható a szépkorúakról is, akik önfeledten élvezik a napsugarak simogatását a hasukat süttető kedvenceik társaságában.

Mindkét helyzet jól árulkodik arról, hogy napjainkban az állatokat már teljes jogú családtagként kezeljük. A „baráti” viszony helyett úgy tekintünk rájuk, akár a testvérünkre, gyermekünkre. Vigyázunk rájuk, óvjuk őket a széltől, esőtől is. Akadnak viszont helyzetek, amikor egy esernyő nem elég ahhoz, hogy megvédjük őket azon embertársainktól, akikbe nem szorult szeretet.

Az elmúlt hetekben több megkeresés is érkezett portálunk irányába, melyek szerint az Egyetemvárosban szögekkel, tűkkel átszúrt virsliket szórtak el megkeseredett emberek. Az eset visszatérő probléma a megyeszékhelyen: három évvel ezelőtt a Munkácsy Mihály utcában hasonló mérgezési módszert próbált valaki alkalmazni a gyanútlan házi kedvencekkel szemben.

Nem tudom felfogni, mi vezethet ahhoz, hogy valaki ilyen döntésre szánja el magát. Egyetlen falat a kutyáink életébe kerülhet, ha nem vagyunk elég körültekintőek. A szeretet ünnepéhez közeledve sokan senki másra nem számíthatnak, csak a kutyájukra. Ne csonkítsunk meg egyébként is csonka családokat

– fogalmazott levelében az egyik olvasónk.

Felhívjuk a veszprémiek figyelmét, ha hasonló helyzettel találkoznak, ne nyúljanak a bizonyítékhoz, azonnal értesítsék a rendőrséget. Az állatok szándékos mérgezésének cselekedete ugyanis a 2022. január 1-től életbe lépett új, szigorúbb állatvédelmi törvényben is szerepel. Már a méreg, vagy csalétek kihelyezésének előkészülete is bűncselekménynek számít.

Az, aki méreg alkalmazásával, vagy az élet kioltására alkalmas csalétek kihelyezésével állatok pusztulását okozza 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető!

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.