2023. április 1.
//
Hugó névnap

Óvodai felajánlás az állatmenhelynek

Állateledeleket, adományokat gyűjtöttek a balatonarácsi Csillagkert Református Óvoda családjai a Balatonfüredi Ebmenhely részére.

Az óvodások és családjaik által összegyűjtött adományokat csütörtökön, az állatvédelmi témahét keretében adták át az ebmenhely részére. 

Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos a helyszínen elmondta: az állatvédelmi témahét meghirdetésével az volt a céljuk, hogy felhívják a pedagógusok és gyerekek figyelmét a téma fontosságára. A kezdeményezéshez több mint 1100 intézmény csatlakozott. A kormánybiztos hozzátette: céljuk volt, hogy a résztvevő intézmények a maguk ötletei mentén valósítsanak meg programokat. 

– Isten keze nyoma a teremtett világ, védenünk kell a természetet, a növény- és állatvilágot – hangsúlyozta Császár Attila, az óvodát fenntartó arácsi református egyházközség lelkipásztora.  

Az óvoda kezdeményezését Hári Lenke balatonfüredi alpolgármester is méltatta, hiszen az óvoda nemcsak a gyerekek világképét formálja, de rajtuk keresztül a családokat is elérik.

vehir.hu

További cikkek

Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Péntek este lezárult a Vehír kvízjátéka, amelyben sportszerető olvasóink tesztelhették tudásukat, hogy mennyire vannak képben a hazai és a nagyvilág sporteseményeivel. Április 4-én pedig kiderül, hogy ki nyeri meg az aláírt Telekom Veszprém mezt, valamint a 30 ezer forint értékű utalványt a Saiko no Sushi ázsiai étterembe.
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Bagolycsalád, kitüntetések és szegedi zakó márciusban
Állami és városi kitüntetések, bagolycsalád a belvárosban és Szeged-verés az arénában. Ez mind március hónapban történt Veszprémben, amiket aktuális hírösszefoglalónkban idézünk fel.
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon
Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
A tavaszi szünetben is ingyen utazhatnak az általános iskolások Kajla útlevelükkel
Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pénteken, a budapesti Déli pályudvaron tartott sajtótájékoztatón.
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.