2023. január 28.
//
Károly, névnap

Veszprém lett a legbringásabb megye

2022. november 14. 14:40
Véget ért a másfél hónapos küzdelem, ami a 19 megye kerékpárosai között zajlott, végül pedig Veszprém megye bringásai teljesítettek a legjobban. A helyi amatőr sportolók teljesítményének köszönhetően hamarosan egy új fedett kerékpártárolóval gazdagodik Veszprém.

Szeptember 16-án indítottta el a We Love Cycling Magyarország a Megyék Versenyét, amelyre bárki nevezhetett, hogy teljesítményével hozzájáruljon a tágabb lakóhelye kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A résztvevők várakozáson felüli aktivitást tanusítottak: majdnem 3000 rövidebb-hosszabb útvonalat töltöttek fel, ez közel százezer megtett kilométert jelent.

A kampány célja az volt arra biztatni a kerékpáros közösséget, hogy a nyári idő elmúltával se adják fel hobbijukat. Az eredményekből látszik, a szervezőknek rengeteg olyan embert sikerült motiválniuk, akik nem ultrakerékpárosok, nem képezi mindennapi életük részét a biciklizés, de még rosszabb időben is felültek a nyeregbe.

Az eredmények összesítése után a fődíjként meghirdetett fedett kerékpártárolót Veszprém megye nyerte, a maga 14.331 kilométerével. A tároló végleges helyéről a szervezők az önkormányzattal való egyeztetést követően döntenek. A dobogósok közt ott van még Baranya megye 13.169 kilométerrel, és Csongrád-Csaba megye is 9564 kilométerrel.

forrás: We Love Cyclingforrás: We Love Cycling

Fontos, hogy a szervezők nem azt a megyét akarták jutalmazni, ahol a legtöbb bringás él, hanem esélyt adtak a kevésbé népesebb országrészeknek is, így arányosították a letekert kilométereket a 2022. januári hivatalos lélekszámmal. Ezért fordulhatott elő néhány esetben, hogy bár több kilométert tekert egy megye, mégis hátrébb csúszott a végeredményben.

Érdemes megemlíteni azt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kerékpárost, aki egymaga majdnem 3000 kilométert tekert. Ez több mint a teljes táv fele, és így segítette a megyéjét az összesített lista 11. helyére.

vehir.hu

További cikkek

Sokat dobhat Veszprém közlekedésén a közbringa program
Sokat dobhat Veszprém közlekedésén a közbringa program
Az elmúlt 16 évben a megyeszékhely már sokat lépett előre a kerékpáros hálózat fejlesztésében, a területi adottságokból fakadó nehézségéket azonban még nem feltétlenül sikerült megugrani. Ezen változtathat a várhatóan jövőre startoló közbringa program.
Megújult bringaút várja a kerékpárosokat a Balaton északi partján
Megújult bringaút várja a kerékpárosokat a Balaton északi partján
A 204 kilométeres Balatoni Bringakör több mint a fele újult meg a közelmúltban, amelyekhez kapcsolódóan számos szolgáltatással várják a kerékpárral túrázókat.
Európai szintű kerékpáros központot adtak át Balatonfüreden
Európai szintű kerékpáros központot adtak át Balatonfüreden
BalatonBike365 Port néven olyan új kerékpáros központot adtak át szombaton Balatonfüreden, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a páratlan balatoni tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat.
Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút Székesfehérvár-Balatonakarattya közti szakaszát
Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút Székesfehérvár-Balatonakarattya közti szakaszát
Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon - közölte pénteki balatonakarattyai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.
Megvalósul a rátótiak régi álma
Megvalósul a rátótiak régi álma
Öt kilométer hosszan épül kerékpárút Gyulafirátóton keresztül, ami a kádártai kerékpárutat köti majd össze az eplényi erdei makadámúttal.