Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Veszprém lett a legbringásabb megye

2022. november 14. 14:40
Véget ért a másfél hónapos küzdelem, ami a 19 megye kerékpárosai között zajlott, végül pedig Veszprém megye bringásai teljesítettek a legjobban. A helyi amatőr sportolók teljesítményének köszönhetően hamarosan egy új fedett kerékpártárolóval gazdagodik Veszprém.

Szeptember 16-án indítottta el a We Love Cycling Magyarország a Megyék Versenyét, amelyre bárki nevezhetett, hogy teljesítményével hozzájáruljon a tágabb lakóhelye kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A résztvevők várakozáson felüli aktivitást tanusítottak: majdnem 3000 rövidebb-hosszabb útvonalat töltöttek fel, ez közel százezer megtett kilométert jelent.

A kampány célja az volt arra biztatni a kerékpáros közösséget, hogy a nyári idő elmúltával se adják fel hobbijukat. Az eredményekből látszik, a szervezőknek rengeteg olyan embert sikerült motiválniuk, akik nem ultrakerékpárosok, nem képezi mindennapi életük részét a biciklizés, de még rosszabb időben is felültek a nyeregbe.

Az eredmények összesítése után a fődíjként meghirdetett fedett kerékpártárolót Veszprém megye nyerte, a maga 14.331 kilométerével. A tároló végleges helyéről a szervezők az önkormányzattal való egyeztetést követően döntenek. A dobogósok közt ott van még Baranya megye 13.169 kilométerrel, és Csongrád-Csaba megye is 9564 kilométerrel.

forrás: We Love Cyclingforrás: We Love Cycling

Fontos, hogy a szervezők nem azt a megyét akarták jutalmazni, ahol a legtöbb bringás él, hanem esélyt adtak a kevésbé népesebb országrészeknek is, így arányosították a letekert kilométereket a 2022. januári hivatalos lélekszámmal. Ezért fordulhatott elő néhány esetben, hogy bár több kilométert tekert egy megye, mégis hátrébb csúszott a végeredményben.

Érdemes megemlíteni azt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kerékpárost, aki egymaga majdnem 3000 kilométert tekert. Ez több mint a teljes táv fele, és így segítette a megyéjét az összesített lista 11. helyére.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.