2023. január 28.
//
Károly, névnap

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja

2022. november 12. 20:40
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.

„Az énidő a szabadidőnknek azt a részét képezi, amikor magunkban vagyunk és azt csinálunk, amit szeretnénk. Ilyenkor senki nem szól bele abba, hogy mivel töltjük az időnket.” Ez a mondat szerepel az ÉNIDŐ Életmód- és Sportegyesület honlapján a fogalmat megmagyarázó menüpont alatt, ahol viszont egyből hozzáteszik, hogy „a privát idő megtalálása a munkás hétköznapokban a legtöbb ember számára kihívást jelent, függetlenül attól, hogy az illető egyedül vagy párkapcsolatban él.”

Ebben a szellemiségben kezdte el tevékenységét az egyesület, amely legnagyobb beruházásaként egy komplett központot alakított ki Veszprém belvárosának egy nyugodtabb pontján, ahol különböző foglalkozásokkal, tanácsadásokkal szeretnék segíteni azokat, akik efféle módon adóznának a saját énidejüknek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken kora este tartották a központban, ahol Olaj Máté, az m20 csoport tulajdonosa – az m20 Építő Kft. volt a generálkivitelező, valamint az m20 Ingatlan Kft. a tulajdonosa az egyesület központjának otthont adó ingatlannak - köszöntötte a megjelent vendégeket és tartott körbevezetést az épületben.

A központ, az egyesület szellemiségében az énidőt, az életmódot és a sportot kapcsolja össze és olyan elsősorban olyan embereket kíván megszólítani, akik elhivatottak saját testi és lelki egészségükért. Mindehhez igyekeztek kiváló referenciával rendelkező szakembereket összegyűjteni, akik személyes tanácsadásokkal és foglalkozásokkal várják a központ leendő vendégeit.

A köszöntő után dr. Gógl Álmos, a Dr. Gogl Sportegészségügyi Központ vezető orvosa mondta el gondolatait a központtal és annak missziójával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy a mai rohanó világban az emberek nagy része kommunikációs kényszerben van, ez pedig folyamatos stresszhelyzetet teremt, az idő pedig drasztikusan lecsökken az emberek életében. Az új központ ebben nyújt kiutat és segít egy sokkal harmonikusabb életmód kialakításában.

„A központ értéket ad az énidőhöz” - mondta dr. Gógl Álmos és hozzátette, Veszprém és a Bakony térsége különösen jó adottságokkal rendelkezik a sportos életmódhoz, ez is erősíti a központ jelentőségét a régióban.

A megnyitóünnepség további részében a megjelentek egy pódiumbeszélgetés keretében járták körbe az éndiő kérdéskörét és, hogy miért fontos a mindennapokban, hogy jelen legyenek ilyen időszakok is az életünkben, majd egy jó hangulatú vacsorával zárták az estet.

Az Énidő Életmód- és sportközpont programjait ide kattintva lehet megismerni.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.