Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja

2022. november 12. 20:40
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.

„Az énidő a szabadidőnknek azt a részét képezi, amikor magunkban vagyunk és azt csinálunk, amit szeretnénk. Ilyenkor senki nem szól bele abba, hogy mivel töltjük az időnket.” Ez a mondat szerepel az ÉNIDŐ Életmód- és Sportegyesület honlapján a fogalmat megmagyarázó menüpont alatt, ahol viszont egyből hozzáteszik, hogy „a privát idő megtalálása a munkás hétköznapokban a legtöbb ember számára kihívást jelent, függetlenül attól, hogy az illető egyedül vagy párkapcsolatban él.”

Ebben a szellemiségben kezdte el tevékenységét az egyesület, amely legnagyobb beruházásaként egy komplett központot alakított ki Veszprém belvárosának egy nyugodtabb pontján, ahol különböző foglalkozásokkal, tanácsadásokkal szeretnék segíteni azokat, akik efféle módon adóznának a saját énidejüknek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken kora este tartották a központban, ahol Olaj Máté, az m20 csoport tulajdonosa – az m20 Építő Kft. volt a generálkivitelező, valamint az m20 Ingatlan Kft. a tulajdonosa az egyesület központjának otthont adó ingatlannak - köszöntötte a megjelent vendégeket és tartott körbevezetést az épületben.

A központ, az egyesület szellemiségében az énidőt, az életmódot és a sportot kapcsolja össze és olyan elsősorban olyan embereket kíván megszólítani, akik elhivatottak saját testi és lelki egészségükért. Mindehhez igyekeztek kiváló referenciával rendelkező szakembereket összegyűjteni, akik személyes tanácsadásokkal és foglalkozásokkal várják a központ leendő vendégeit.

A köszöntő után dr. Gógl Álmos, a Dr. Gogl Sportegészségügyi Központ vezető orvosa mondta el gondolatait a központtal és annak missziójával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy a mai rohanó világban az emberek nagy része kommunikációs kényszerben van, ez pedig folyamatos stresszhelyzetet teremt, az idő pedig drasztikusan lecsökken az emberek életében. Az új központ ebben nyújt kiutat és segít egy sokkal harmonikusabb életmód kialakításában.

„A központ értéket ad az énidőhöz” - mondta dr. Gógl Álmos és hozzátette, Veszprém és a Bakony térsége különösen jó adottságokkal rendelkezik a sportos életmódhoz, ez is erősíti a központ jelentőségét a régióban.

A megnyitóünnepség további részében a megjelentek egy pódiumbeszélgetés keretében járták körbe az éndiő kérdéskörét és, hogy miért fontos a mindennapokban, hogy jelen legyenek ilyen időszakok is az életünkben, majd egy jó hangulatú vacsorával zárták az estet.

Az Énidő Életmód- és sportközpont programjait ide kattintva lehet megismerni.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.