2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap

Határtalan kirándulás

2010. május 12. 1:44
Vajdaságba és a Felvidékre utazhat az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium 40-40 diákja az Apáczai közalapítvány jóvoltából.

Az Apáczai Közalapítvány Határtalanul programja keretén belül utaznak a diákok a két szomszédos országba. A környezetvédelmi és vegyipari tanulmányútra, a Vajdaságba és az informatikai tanulmányút költségeire, a Felvidékre csaknem 2,3 millió forint támogatást kapott az iskola. A vajdasági és a felvidéki kiránduláson 40-40 tanuló vesz részt- mondta Irányi László az iskola igazgatója, a keddi sajtótájékoztatón.

A pályázat támogatja szakközépiskolai tanulók határon túli szakmai kirándulásait. A beadott programban szerepelnie kellett a célterületen lévő valamilyen szakmai létesítmény meglátogatásának, a helyi magyar kulturális emlékek felkeresésének, és találkozónak egy határon túli magyar középiskola diákjaival.

- A pályázat beadásában az motivált minket, hogy tanulóink eljuthatnak a határon túli magyarlakta területekre, megismerhetnek ottani magyar diákokat és emellett szakmai tapasztalatokat is szerezhetnek. Az Apáczai Közalapítvány fejenként 36 ezer forinttal támogatja a résztvevőket, így a tanulóknak csak az étkezés és a belépők költségeit kell viselniük- hallottuk a sajtótájékoztatón.


Engi Imre, Jurácsik Gábor, Irányi László igazgató és Sárdi Ildikó

Sárdi Ildikó a környezetvédelmi és vegyipari tanulmányút vezetője beszélt az utazásról a Vajdaságba. – A szakmai program változatos, a Kazán-szoros a végcélja az útnak. Közben üzemeket látogatunk. Székelykevén szállunk meg, és az ottani iskolába látogatunk el.

Jurácsik Gábor, az informatikai tanulmányút vezetője elmondta, hogy a legfontosabb történelmi helyszínekre látogatnak el Felvidéken. Galántán lesz a szállás, és egy felsőszeli iskolába látogatnak.

 

Ódor Eszter

További cikkek

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
2020. május 30. // Zsanett, Janka névnap