2023. március 23.
//
Emőke névnap

Túl van a műtéten, kilenc hónapos kihagyás vár Háfra Noémire

2022. november 7. 20:27
MTI
Túl van a műtéten, és várhatóan kilenc hónap múlva térhet vissza a kézilabdapályára Háfra Noémi.

A dán Odense magyar válogatott átlövője még október 15-én, a Brest Bretagne elleni találkozón szenvedett súlyos térdsérülést: a múlt keddi műtét során amellett, hogy helyreállították az elszakadt keresztszalagját, régebbi sérüléseit is kezelték, visszavarrták a letörött porcot, és kitisztították a térdét.

A rehabilitációt is Dániában fogom végezni, és bár az orvosok azt mondták, kilenc hónap múlva játszhatok, én erre nem gondolok, mert akkor csak visszafelé számolnám a napokat. Nem határoztam meg magamnak visszatérési időpontot, majd az orvosok és a gyógytornászok megmondják, ha a térdem és én is játékra képes állapotban vagyunk

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának hétfőn a kézilabdázó.

Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív fotó)Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív fotó)

Háfra szerint az elmúlt években főleg mentálisan kellett fejlődnie, tanulnia, most azonban arra lesz majd szüksége, hogy testileg megtanulja magát kezelni. Meglátása szerint ha ez a két dolog összeérik, akkor "nagyon jó állapotú játékos" lehet belőle.

"Ehhez azonban türelem, kitartás és szorgalom kell majd" - tette hozzá.

A 24 éves jobbátlövőnek a szezon végéig van kölcsönszerződése a dán együttesnél, és bár még nem beszéltek a jövőről, szívesen maradna a klubnál a visszatérését követően is. Megjegyezte, rosszkor jött a sérülés, mert pont kezdte felvenni a ritmust, kezdett beilleszkedni, így "nem szeretné annyiban hagyni" a kinti pályafutását.

A női válogatott Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban azt mondta, nem lát be a színfalak mögé, így nem tudja, mi történhetett a vasárnapi, horvátok elleni mérkőzésen, azt azonban látja, hogy a játékosok minden tőlük telhetőt megtesznek a sikerért. Meglátása szerint arra lenne szüksége a csapatnak, hogy nyomás nélkül, felszabadultan játsszon, erre pedig a norvégok elleni utolsó csoportmérkőzésen meglesz minden esélye.

vehir.hu

További cikkek

A lengyelektől is kikapott németországi tornán a női kézilabda-válogatott
A lengyelektől is kikapott németországi tornán a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott szombaton a lengyelektől Heidelbergben, a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.
Vereséggel kezdte a németországi tornát a női kézilabda-válogatott
Vereséggel kezdte a németországi tornát a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott hat góllal kikapott pénteken a házigazdáktól Ludwigsburgban, a németországi felkészülési torna első mérkőzésén.
Még nem a vb-selejtezőre készül a női kézilabda-válogatott
Még nem a vb-selejtezőre készül a női kézilabda-válogatott
Még nem az áprilisi, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készül a Telkiben edzőtáborozó magyar női kézilabda-válogatott.
Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés
Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés
Cirjenics-Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés, hogy másfél éves kihagyása után vissza szeretne térni a magyar női kézilabda-válogatottba.
Felkészülési tornára utazik a magyar női kézilabda-válogatott
Felkészülési tornára utazik a magyar női kézilabda-válogatott
Március 3-án Németország, másnap Lengyelország csapatával játszik edzőmérkőzést a világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott.