2023. március 23.
//
Emőke névnap

A legjobb nyolc közé kerülés a magyarok célja

2022. október 27. 20:28
MTI
A legjobb nyolc közé kerülés a magyar női kézilabda-válogatott célja a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

"A célunk a párizsi olimpiára való kijutás, ennek rendelünk alá mindent, a kvalifikációnak pedig fontos, első állomása a kontinensbajnokság" - idézi a magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki sajtóközleménye Pálinger Katalin alelnököt.

A korábbi világklasszis kapus hozzátette: az Európa-bajnokság sem csupán eszköz az olimpia kapcsán, hanem mint fontos viadal, egyben cél is a jó szereplés Szlovéniában, és az MKSZ elnökségének döntése értelmében az első nyolc hely valamelyikének megszerzése a célkitűzés.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Az elmúlt hetek történései sajnos több negatívumot hoztak, így mindenkinek többet kell vállalnia a keretben lévők közül, hiszen csak együtt, közösen, még erősebb csapategységgel érhetik el a céljaikat" - mondta Pálinger, aki arra utalt, hogy sérülés miatt Szöllősi-Zácsik Szandra, Háfra Noémi és Fodor Csenge sem lehet tagja a keretnek.

Hangsúlyozta: sok a fiatal, kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékos a válogatottban, de nagyon bízik a kapusokban, hiszen tapasztalatból tudja, hogy egy jó kapusteljesítmény mennyire fontos alapja a biztos védekezésnek, amivel gyors, eredményes kézilabdát lehet játszani.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány csapata szeptember 29-én 22-22-es döntetlent játszott Szlovéniával, amelytől október 1-jén 21-19-re kikapott. A következő két edzőmérkőzését szombaton és hétfőn játssza a csapat, amikor Tatabányán előbb Romániát, majd Németországot fogadja. A jelenlegi keretet Golovin hétfő este szűkíti 18 fősre.    

Az Európa-bajnokságon jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutó lenne a magyar együttes ellenfele.

vehir.hu

További cikkek

A lengyelektől is kikapott németországi tornán a női kézilabda-válogatott
A lengyelektől is kikapott németországi tornán a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re kikapott szombaton a lengyelektől Heidelbergben, a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.
Vereséggel kezdte a németországi tornát a női kézilabda-válogatott
Vereséggel kezdte a németországi tornát a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott hat góllal kikapott pénteken a házigazdáktól Ludwigsburgban, a németországi felkészülési torna első mérkőzésén.
Még nem a vb-selejtezőre készül a női kézilabda-válogatott
Még nem a vb-selejtezőre készül a női kézilabda-válogatott
Még nem az áprilisi, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készül a Telkiben edzőtáborozó magyar női kézilabda-válogatott.
Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés
Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés a válogatottba való visszatérés
Cirjenics-Kovacsics Anikó számára nem volt kérdés, hogy másfél éves kihagyása után vissza szeretne térni a magyar női kézilabda-válogatottba.
Felkészülési tornára utazik a magyar női kézilabda-válogatott
Felkészülési tornára utazik a magyar női kézilabda-válogatott
Március 3-án Németország, másnap Lengyelország csapatával játszik edzőmérkőzést a világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott.