Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

150 éves a Székesfehérvár-Celldömölk vasútvonal

2022. október 15. 16:48
150 éve, 1872. október 3-án indult meg a közlekedés a Székesfehérvár-Kis-Cell vasútvonalon.

Az ünnepélyes évfordulót szombat délelőtt tartották. Stílszerűen egy Fehérvárról érkező és Celldömölk irányába tartó vonat gurult be az első vágányra, miközben a fúvósok vasutas dalokat játszottak.

A MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója, Pafféri Zoltán beszédében egy kisebb múltba tekintést adott a megjelenteknek: 150 éve a vasút adta meg az újabb löketet a fejlődéshez Veszprémnek és a térségnek. A vasút hozta el a felvirágzást, s hogy ne csak a múltban és a jelenben legyen egy vonzó alternatívája a közlekedésnek, ezért a fejlődés nem áll meg. Az elkövetkezendő évben számos új ingavonat és új mozdony beszerzése várható. A vezérigazgató kifejtette, a veszprémi vasút a 2023-as évben megújulhat, így még több ember győződhet meg arról, hogy használják a ezt a biztonságos, kényelmes utazási módot.

Hegedűs Barbara alpolgármester hozzászólásában úgy vélekedett, a vonatozásnak ma is rendkívül nagy hagyománya van, sokan döntenek úgy, hogy a környezetbarát közlekedésnek ezt a formáját választják. Hozzátette, bízik abban, hogy a közelgő felújításokkal még többen kedvet kapnak a vonatozáshoz.

Kontrát Károly Várpalota és térségének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, 150 évvel ezelőtt is az emberek kényelmét, a gazdasági fejlődést szolgálta a vasútvonal, és ma sincs ez másképp. Köszöntetet mondott a társaság személyi állományának, amiért munkájukkal kényelmes és biztonságos feltételeket nyújtanak.

Az ünnepség végén sor került az évforduló alkalmából elkészített emléktáblának felavatására. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.