Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Korán kezdik az állatvédelmet

2022. október 13. 4:00
Egy hetes rendezvénysorozatot szervezett a Veszprémi Dózsa György Általános Iskola az állatok világnapja alkalmából, melyet szerdán a rajzpályázatuk díjátadójával koronáztak meg.

Az intézmény régóta elkötelezett a természet védelméért: ökoiskolaként és állatvédő általános iskolaként is ismertek, utóbbi kapcsán pedig úgy döntöttek, nemcsak egy napon keresztül ünneplik az állatok világnapját, hanem egy teljes rendezvénysorozatot húznak fel köré. Az elmúlt egy hétben a gyerekek találkozhattak állatorvossal, kutyakozmetikussal, valamint erdész szakemberrel is, emellett a diákok részt vehettek az otthoni kis kedvenceket bemutató kiállításon, illetve jótékonysági vásárt rendeztek, melynek bevételéből a Veszprémi Állatkert egyik lakóját, a vörös pandát szeretnék örökbefogadni, ezzel támogatva a zoot.

A témához kapcsolódóan továbbá egy rajzpályázatot is hirdettek, a modernizáció jegyében pedig digitális anyagokkal és videókkal is versenybe lehetett szállni. A felhívás nagy sikert aratott: több mint 100 pályamű érkezett be, amelyeket aztán szakértő zsűri bírált, majd később az alkotásokat szabadon megtekinthette bárki az október 12-ei eredményhirdetést követően.

A díjakat Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója és Ovádi Péter országgyűlési képviselő, állatvédelemért felelős kormánybiztos adta át, aki köszönetét fejezte ki az iskolának, hiszen a felelős állattartásra nevelést a legjobb már gyerekkorban elkezdeni, ám ehhez szükséges a tanárok támogatása, akik rávilágítanak a témára, és természetesen a gyerekek fogadóképessége is. Török László szerint ehhez a legfontosabb eszköz valóban az oktatás, amelyet az állatkert is vállal a maga eszközeivel: Csizmadia Károly zoopedagógusának foglalkozásai például gyakorlatilag teltházzal mennek, de fontos a háziállatok megfelelő tartására való figyelemfelhívás is, amelyre a jövőben komolyabb projektet is épít az állatkert.

Addig is azonban szeretettel várják a nebulókat a zoo falai között, immár mint egy lakójuk „gazdáját” is, hiszen az eredményhirdetést követően az iskola közössége ünnepélyes keretek között átvehette a Veszprémi Állatkert oklevelét, mely igazolja, hogy a következő egy évre a vörös pandák örökbefogadói lettek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.