Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Virágosításban még mindig élen jár Veszprém

2022. szeptember 24. 11:28
Évről évre több tucat veszprémit mozgat meg a Virágos Veszprém kezdeményezés, a város szépítésében részt vevők fáradozásait pedig ezúttal is díjazták.

Immár két évtizedes múltra tekint vissza a Virágos Veszprém mozgalom, melyet még a Lokálpatrióták kezdtek el Molnár Ernő elnök és Kavalecz Tibor társelnök vezetésével. A versenyt az utóbbi években már a Virágzó Veszprém Egyesület koordinálta a Lokálpatrióták segítségével, a tartalom azonban mit sem változott: tegyük minél szebbé, minél virágosabbá a veszprémi kiskerteket, balkonokat, teraszokat, s ezáltal a várost.

A város szépítésében pedig úgy látszik, szívesen vesznek részt a veszprémiek: a pénteki díjátadón közel 50 díjat és emlékplakettet adtak át, külön megköszönve azok munkáját, akik a kezdetektől fogva vesznek részt a mozgalomban.

A versenyben ezúttal is külön kategóriát képeztek a kertes házak, a magas tömbházak és a társas házak erkélyei, valamint a tömbházak előkertjei, ami alapján nyolcan vehettek át fődíjat, illetve egy esetben különdíjat.

Az elismeréseket Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester adta át. A városvezető köszöntőjében megjegyezte, köszönet jár mindazoknak, akik részt vesznek a mozgalomban, hiszen egy kezdeményezést vagy akár egy kisközösséget húsz éven keresztül egyben tartani hatalmas kihívás, ami rengeteg energiát igényel. Ám nem csak az alapítók részéről, hiszen a verseny sikeréhez egyszerre van szükség a vezetőkre, akik irányt mutatnak, és azokra a veszprémiekre, akik tartalommal töltik meg a mozgalmat. És akik ahhoz is hozzájárulnak, hogy a várost legalább olyan minőségben, de még inkább jobban adjuk át az utódoknak, mint ahogy megörököltük az elődöktől. Mert az önkormányzat csak a kereteket tudja megadni azáltal, hogy fejleszti az infrastruktúrát, intézményeket újít meg, odafigyel a környezetre, de a felelősség legalább annyira az itt lakóké is, hogy jól lakják be a teret.

A polgármester szerint pedig ugyanerre a mentalitásra van szükség, hogy jövőre, az EKF évében is sikerre vigyük a programot: azon, hogy azt a veszprémiek örömként tudják-e megélni. „A mögöttünk hagyott húsz év év jó előkép, azt a reményt adja meg nekünk, hogy érdemes megszólítani a veszprémieket, mert hajlandóak tenni magukért, a közösségért, Veszprémért.”

Az emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállításaAz emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállítása

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.