2022. december 5.
//
Vilma névnap

Virágosításban még mindig élen jár Veszprém

2022. szeptember 24. 11:28
Évről évre több tucat veszprémit mozgat meg a Virágos Veszprém kezdeményezés, a város szépítésében részt vevők fáradozásait pedig ezúttal is díjazták.

Immár két évtizedes múltra tekint vissza a Virágos Veszprém mozgalom, melyet még a Lokálpatrióták kezdtek el Molnár Ernő elnök és Kavalecz Tibor társelnök vezetésével. A versenyt az utóbbi években már a Virágzó Veszprém Egyesület koordinálta a Lokálpatrióták segítségével, a tartalom azonban mit sem változott: tegyük minél szebbé, minél virágosabbá a veszprémi kiskerteket, balkonokat, teraszokat, s ezáltal a várost.

A város szépítésében pedig úgy látszik, szívesen vesznek részt a veszprémiek: a pénteki díjátadón közel 50 díjat és emlékplakettet adtak át, külön megköszönve azok munkáját, akik a kezdetektől fogva vesznek részt a mozgalomban.

A versenyben ezúttal is külön kategóriát képeztek a kertes házak, a magas tömbházak és a társas házak erkélyei, valamint a tömbházak előkertjei, ami alapján nyolcan vehettek át fődíjat, illetve egy esetben különdíjat.

Az elismeréseket Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester adta át. A városvezető köszöntőjében megjegyezte, köszönet jár mindazoknak, akik részt vesznek a mozgalomban, hiszen egy kezdeményezést vagy akár egy kisközösséget húsz éven keresztül egyben tartani hatalmas kihívás, ami rengeteg energiát igényel. Ám nem csak az alapítók részéről, hiszen a verseny sikeréhez egyszerre van szükség a vezetőkre, akik irányt mutatnak, és azokra a veszprémiekre, akik tartalommal töltik meg a mozgalmat. És akik ahhoz is hozzájárulnak, hogy a várost legalább olyan minőségben, de még inkább jobban adjuk át az utódoknak, mint ahogy megörököltük az elődöktől. Mert az önkormányzat csak a kereteket tudja megadni azáltal, hogy fejleszti az infrastruktúrát, intézményeket újít meg, odafigyel a környezetre, de a felelősség legalább annyira az itt lakóké is, hogy jól lakják be a teret.

A polgármester szerint pedig ugyanerre a mentalitásra van szükség, hogy jövőre, az EKF évében is sikerre vigyük a programot: azon, hogy azt a veszprémiek örömként tudják-e megélni. „A mögöttünk hagyott húsz év év jó előkép, azt a reményt adja meg nekünk, hogy érdemes megszólítani a veszprémieket, mert hajlandóak tenni magukért, a közösségért, Veszprémért.”

Az emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállításaAz emlékplakettekre Robozné Erődi Ildikó festőművész munkái kerültek, akinek októberben a Hangvillában nyílik kiállítása

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
A Tekeres-völgyben rendezték meg a Mikulás-futást
Idén is nagy érdeklődés mellett szervezték meg a Mikulás-futást, amelyen közel 300-an indultak a Csatár-hegy lábától a Tekeres-völgyön át a különböző távokra vasárnap délelőtt.
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Veszprém mintaként szolgál, hogyan épül fel a hitből a remény
Meggyújtották Veszprém adventi koszorújának második gyertyáját, a remény szimbólumát.
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT fesztivál házigazdája
A Pannon Egyetem lesz a 2023-as EFOTT házigazdája. Mivel az egyetem székhelye, Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz jövőre, a fesztiválon is kiemelt szerepet kap a kultúra – olyan értékek mellett, mint a fenntarthatóság, a sport vagy a testi és lelki egészség. Az egyetemisták legnagyobb fesztiválja július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja az érdeklődőket.
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romulusz: Nem ülnék a székemben, ha nem hinném, hogy a Magyar Honvédség meg tudja védeni az országot
Ruszin-Szendi Romuluszt első látásra nem sok minden különbözteti meg egy átlagos katonától. Interjúnkkor is ugyanolyan terepszínű gyakorlóruhában jelent meg, ahogy bármelyik másik katona. Közelebbről megnézve a felvarrókat azonban szembetűnik, hogy altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával állunk szemben. Veszprémi látogatásakor egy ikonikus helyen, a MH Légierő Parancsnokságon, vagy ahogy sokan ismerik, a „Sziklában” beszélgettünk toborzásról, Veszprém stratégiai szerepéről a honvédelemben és a szomszédban dúló háborúról is.