Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Fedett piactéren tért vissza a nemesvámosi vásár

2022. szeptember 24. 10:32
Újraindították a népszerű nemesvámosi vásárokat – a kezdeményezés előbb a covid, majd az agrárlogisztikai központ területén zajló beruházás miatt szünetelt. Ezentúl azonban kéthetente pénteken ismét összegyűlnek a település termelői és kézművesei.

Az agrárlogisztikai központ területén zajló beruházás után először szeptember 23-án, pénteken rendeztek újra vásárt Nemesvámoson. A kéthetente pénteken élettel megtelő piactéren Sövényházi Balázs, a település polgármestere elárulta: az itt kínált portéka jelentős része egy kilométeres körön belülről származik. Hozzátette: nemcsak egyszerű termelői piacot szerveznek, hanem családi programokkal színesített vásári hangulatot szeretnének teremteni.

Ami a beruházást illeti, a polgármester szerint a három évvel ezelőtt átadott agrárlogisztikai központ második üteme készült el mostanra. Az ötvenmillió forintos európai uniós támogatással megvalósult fejlesztés révén tető alá hozták a piacteret, szociális blokkot alakítottak ki a hűtőházban, emellett eszközöket szereztek be.

Az újraéledő vásáron Ovádi Péter parlamenti képviselő is jelen volt, ő a település önkormányzatának “emberfeletti” munkáját méltatta, hiszen nagy számú sikeres pályázatok révén gazdagítják a települést.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok 1848 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok Az 1848-49-es szabadságharc egyéni döntések sokasága volt, amiket összekapcsolt a közösség akarata, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nemesvámoson, a település március 15-ei ünnepségén. A képviselő arról is szót ejtett, hogy a magyarok miért hordják a szívük fölött a kokárdát és miért nem a kalapjukra tűzik azt. 2024. március 16. 13:22 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.