Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Életműdíjakat adott át a Csolnoky Emlékbizottság

2022. szeptember 23. 13:47
Csütörtök délután rendezték a Csolnoky Ferenc emlékülést a Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol összesen hat életműdíjat adtak át.

Négy orvos és két egészségügyi szakdolgozó részesült a kitüntetésben, akik Csolnoky Ferenc szellemi örökségét szem előtt tartva dolgoznak nap mint nap, hogy másokon segítsenek.  Csolnoky Ferencet 1899. február 23-án nevezték ki a veszprémi kórház első orvos-igazgatójává, 27 éven át állt az intézmény élén.

Csolnoky-emlékérmet azok az orvosok, gyógyszerészek, szakdolgozók, gazdasági-műszaki munkatársak kaphatják meg, akik a Veszprém Megyei Kórház szakmai színvonaláért, illetve Veszprém város lakossága egészségügyi ellátása érdekében, Csolnoky Ferenc szellemében kiemelkedő és eredményes munkát végeztek. Az elismerést dr. Fulcz Ágnes, az emlékbizottság elnöke és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója nyújtotta át.

Posztumusz elismerésben részesült dr. Kiss Csaba György, a Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum egykori centrumvezető főorvosa. Csolnoky Emlékérmet vehetett át dr. Kiss Éva, aki korábban a Szemészeti Osztály főorvosa volt; dr. Altai Elvira a Belgyógyászati Centrum hematológiai részlegének vezető főorvosa; dr. Rakk Erika, Diabetológiai és Anyagcsere-Szakrendelés főorvosa, Horváth Ferenc Károlyné a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatója és Holler Istvánné, a Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum centrumvezető főnővére. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. 2024. április 12. 13:53 Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   2024. február 23. 11:22 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.