Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Életműdíjakat adott át a Csolnoky Emlékbizottság

2022. szeptember 23. 13:47
Csütörtök délután rendezték a Csolnoky Ferenc emlékülést a Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol összesen hat életműdíjat adtak át.

Négy orvos és két egészségügyi szakdolgozó részesült a kitüntetésben, akik Csolnoky Ferenc szellemi örökségét szem előtt tartva dolgoznak nap mint nap, hogy másokon segítsenek.  Csolnoky Ferencet 1899. február 23-án nevezték ki a veszprémi kórház első orvos-igazgatójává, 27 éven át állt az intézmény élén.

Csolnoky-emlékérmet azok az orvosok, gyógyszerészek, szakdolgozók, gazdasági-műszaki munkatársak kaphatják meg, akik a Veszprém Megyei Kórház szakmai színvonaláért, illetve Veszprém város lakossága egészségügyi ellátása érdekében, Csolnoky Ferenc szellemében kiemelkedő és eredményes munkát végeztek. Az elismerést dr. Fulcz Ágnes, az emlékbizottság elnöke és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója nyújtotta át.

Posztumusz elismerésben részesült dr. Kiss Csaba György, a Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum egykori centrumvezető főorvosa. Csolnoky Emlékérmet vehetett át dr. Kiss Éva, aki korábban a Szemészeti Osztály főorvosa volt; dr. Altai Elvira a Belgyógyászati Centrum hematológiai részlegének vezető főorvosa; dr. Rakk Erika, Diabetológiai és Anyagcsere-Szakrendelés főorvosa, Horváth Ferenc Károlyné a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatója és Holler Istvánné, a Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum centrumvezető főnővére. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15 Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Péntek délután a Csolnoky Ferenc Kórház – Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) tartották a hagyományos ünnepélyt, melyen az intézményben világra jött koraszülöttek vettek részt, kicsiktől a nagyokig. Egy örömhírt is bejelentettek: a Katolikus Szeretetszolgálat új, hiánypótló intézményt hoz létre a városban, Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ („Bara-Ház”) néven. 2023. november 19. 11:30 Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó Csolnoky Ferenc Kórház Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó A Csolnoky Ferenc Kórházban péntek délelőtt tartottak jubileumi ünnepséget, ahol felidézték a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó megalakulásának időszakát is, valamint számos aktuális kihívás is felmerült a pszichiátriai gondozással kapcsolatban. 2023. november 18. 11:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.