Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Díjazták a civil munkát

2022. szeptember 3. 16:21
A tizenötödik veszprémi civil napon adták át szombaton a ProCivitate-díjat.

A korábbi évekhez képest kevesebben voltak kint szombat délelőtt a Kossuth utcán, ahol a tizenötödik civil napot tartották meg.

A programok így is változatosak voltak, amelyeken bemutatkozott több helyi civil szervezet, de a kulturális elemek esetében is a veszprémi előadók kerültek előtérbe.

A civil nap keretében adták át az idei ProCivitate-díjat is, amivel minden évben a város valamelyik tevékeny és aktív civil szervezetét ismeri el a közgyűlés döntése értelmében. Erre rögtön a BlackJack duó koncertje után, kora délután került sor.

A díjat Hegedűs Barbara, alpolgármester adta át Molnár Rolandnak, a díjazott Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnökének.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület célja a hátrányos helyzetű fiatalok érdekvédelme, anyagi és tárgybeli támogatása, életkörülményeinek javítása, kulturális felzárkóztatásuk elősegítése, illetve a szabadidejük hasznos eltöltésének szervezése. A Veszprémben és környékén jó hírnévnek örvendő egyesület elnöke, Molnár Roland célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok életkörülményeit javítsa. Az egyesületben tevékenykedő munkatársaival együtt elkötelezetten, nagy munkabírással töretlen lelkesedéssel nyújtanak segítséget. Számos jótékonysági akciót kezdeményeznek és valósítanak meg: Családi Napot tartanak, Édes Veszprém névvel süteményt árulnak, sportprogramokat, illetve gálaműsorokat szerveznek. Az egyesület az önkéntesség elve alapján széles körben hívja fel a figyelmet a másság elfogadására és az érzékenyítés fontosságára.

A program ezután az Őszidő Nyugdíjas Klub, a Bónusz Szenior Klub és a Cholnoky Nyugdíjas Klub táncbemutatójával, a Táborállás dalkör előadásával, továbbá a Jurics-duó country dalaival, a Veszprémi Taekwon-Do SE bemutatójával, végül a Vitorlák Music Band koncertjével zárult.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  ma 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. ma 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.