Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjazták a civil munkát

2022. szeptember 3. 16:21
A tizenötödik veszprémi civil napon adták át szombaton a ProCivitate-díjat.

A korábbi évekhez képest kevesebben voltak kint szombat délelőtt a Kossuth utcán, ahol a tizenötödik civil napot tartották meg.

A programok így is változatosak voltak, amelyeken bemutatkozott több helyi civil szervezet, de a kulturális elemek esetében is a veszprémi előadók kerültek előtérbe.

A civil nap keretében adták át az idei ProCivitate-díjat is, amivel minden évben a város valamelyik tevékeny és aktív civil szervezetét ismeri el a közgyűlés döntése értelmében. Erre rögtön a BlackJack duó koncertje után, kora délután került sor.

A díjat Hegedűs Barbara, alpolgármester adta át Molnár Rolandnak, a díjazott Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnökének.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület célja a hátrányos helyzetű fiatalok érdekvédelme, anyagi és tárgybeli támogatása, életkörülményeinek javítása, kulturális felzárkóztatásuk elősegítése, illetve a szabadidejük hasznos eltöltésének szervezése. A Veszprémben és környékén jó hírnévnek örvendő egyesület elnöke, Molnár Roland célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok életkörülményeit javítsa. Az egyesületben tevékenykedő munkatársaival együtt elkötelezetten, nagy munkabírással töretlen lelkesedéssel nyújtanak segítséget. Számos jótékonysági akciót kezdeményeznek és valósítanak meg: Családi Napot tartanak, Édes Veszprém névvel süteményt árulnak, sportprogramokat, illetve gálaműsorokat szerveznek. Az egyesület az önkéntesség elve alapján széles körben hívja fel a figyelmet a másság elfogadására és az érzékenyítés fontosságára.

A program ezután az Őszidő Nyugdíjas Klub, a Bónusz Szenior Klub és a Cholnoky Nyugdíjas Klub táncbemutatójával, a Táborállás dalkör előadásával, továbbá a Jurics-duó country dalaival, a Veszprémi Taekwon-Do SE bemutatójával, végül a Vitorlák Music Band koncertjével zárult.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.