2023. március 25.
//
Irén névnap

Szakmai tanévnyitó konferenciát tartottak

A Belügyminisztérium, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ szakmai tanévnyitó konferenciáját tartották hétfőn a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskolában.

A Veszprém Megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia megnyitó beszédét Hegedűs Barbara alpolgármester mondta, aki az elmúlt két év nehézségeire utalva fejezte ki háláját, hogy még a nehéz időszakokban is lehet számítani a pedagógusokra. Az intézményeket megtépázta a mögöttünk álló időszak, de ahogy Hegedűs Barbara fogalmazott, a fenntartókkal együttműködve az önkormányzat feladata, hogy az iskolák minél zavartalanabbul működhessenek. A cél, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tudjanak az oktatásra, a tanulásra fókuszálni. 

A konferencia szakmai része dr. Madarász Hedviggel, a Belügyminisztérium főosztályvezetőjével kezdődött. Őt Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese követte.

A szünet után az első felszólaló Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai helyettese volt, végül pedig Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője tartotta meg előadását.

Szabó Eszter

További cikkek

Ma éjszaka időutazásban lesz részünk
Ma éjszaka időutazásban lesz részünk
Szombatról vasárnapra egy órával kevesebbet alhatunk, ugyanis ekkor lép életbe a nyári időszámítás. Az órákat hajnali 2-kor 3 órára kell átállítani.
Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte pénteken a Vanderlich Egészségcentrum.
A Balatonon 62 hektárról arattak nádat az idei szezonban
A Balatonon 62 hektárról arattak nádat az idei szezonban
Véget ért a balatoni nádvágási szezon, az idén közel 62 hektárról sikerült learatni a növényt, ennek négyszerese-ötszöröse lenne az ideális - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI megkeresésére.
Új bölcsőde épült Öskün
Új bölcsőde épült Öskün
Új bölcsődét avattak Öskün, ami rögtön két csoporttal kezdi meg a működését.
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
A negyvennapos húsvéti böjt utolsó szakaszához érkeztünk, amit sokan vallási meggyőződésből tartanak be, de egészségügyi, sőt még spirituális megfontolásból is lehet böjtölni. Arról nem is beszélve, hogy ennek az önmegtartóztatásnak is több formája ismert. De vajon mennyire tartják a veszprémiek a böjtöt? Cikkünkben megmutatjuk rövid közvéleménykutatásunk eredményét. A böjt élettani hatásait pedig a szakértő, Nyikos Ráhel dietetikus válaszolja meg.