2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Világháborús robbanóanyagot találhattak az egyetemnél

2022. augusztus 2. 11:09
Értesüléseink szerint a talált második világháborús lőszert szerdán szállítják el a tűzszerészek, nincs közvetlen életveszély.

Úgy tudjuk, az Egyetem utcában zajló építkezések közben második világháborús robbanószerkezetet találtak. A bomba nem jelent közvetlen veszélyt, elszállításáról a tűzszerészek szerdán gondoskodnak. Az Egyetem utca forgalmát egyelőre nem korlátozták.

Kérdésünkre Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja elmondta: a talált robbanószer kapcsán egyeztettek a rendőrséggel. Közvetlen veszély nem áll fenn, ugyanakkor a kancellár elővigyázatosságból elrendelte az alsó kampusz lezárását. "Valamennyi munkavállalót hazaküldtünk és a területet 0-24-ben őriztetjük amíg a robbanószer elszállítása meg nem történik" – közölte a kancellár.

vehir.hu

További cikkek

Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.
Virágosításban még mindig élen jár Veszprém
Virágosításban még mindig élen jár Veszprém
Évről évre több tucat veszprémit mozgat meg a Virágos Veszprém kezdeményezés, a város szépítésében részt vevők fáradozásait pedig ezúttal is díjazták.
Fedett piactéren tért vissza a nemesvámosi vásár
Fedett piactéren tért vissza a nemesvámosi vásár
Újraindították a népszerű nemesvámosi vásárokat – a kezdeményezés előbb a covid, majd az agrárlogisztikai központ területén zajló beruházás miatt szünetelt. Ezentúl azonban kéthetente pénteken ismét összegyűlnek a település termelői és kézművesei.
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Október 4-én az egyetem közössége előtt is megnyílik az az Újrahasználati Központ, melynek célja, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói által már megunt, ám mások számára még értékes tárgyaknak lehetőséget adjon a további felhasználásra, ezzel segítve a hulladékcsökkentést.