Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A MÁV azt kéri, csak akkor üljünk vonatra, ha nagyon muszáj

2022. július 22. 11:05 // Forrás: MTI
Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek - közölte a Mávinform pénteken.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben "káros anyagfeszültség" keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek - közölte a vasúttársaság. 

Egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani. 

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.  A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet - írták.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. ma 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.