2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Háromnapos mulatság Csetényben

2022. július 17. 13:33
Háromnapos programsorozatot rendeztek Csetényben a kastélynál.

Pénteken musical-műsorral és retro discóval kezdődtek meg a Holitscher-napok Csetényben. Szombaton kutyás bemutató, meseszínház, operett előadás színesítette az este utcabálba torkolló napot. A gyerekeket légvár, fajátékok, fakörhinta, arcfestés és csillámtetoválás várta. 

A falubeliek futásban és főzésben is összemérhették tudásukat. A 700 méteres rövid távon és a 3 kilométeres terepfutáson összesen huszonöten vettek részt, míg a főzőversenyre 18 csapat jelentkezett. A legjobbak Ovádi Péter parlamenti képviselőtől vehették át díjaikat.

A futóverseny díjazottjaiA futóverseny díjazottjai

Vasárnap a Csetény SE a Győri ETO öregfiúk csapatával mérkőzik meg a focipályán, este kilenctől a Kelemen kabátban ad koncertet, tíztől pedig tűzijátékkal zárul a program. 

Holitscher Károly egykori parlamenti képviselő volt az Eszterházyak által építtetett csetényi kastély utolsó tulajdonosa a XX. század közepéig, ma az ő nevét viseli a látogatóközpont.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Fél évszázados a csetényi óvoda
Fél évszázados a csetényi óvoda
Születésnapi ünnepséggel emlékeztek meg Csetényben arról, hogy 50 éve működik a bakonyi település óvodája, ám a rendezvényen sokkal több olyan elem volt, ami már inkább a jövőbe mutatott. A köszöntők mellett országos díjjal is jutalmazták az intézmény családbarát törekvéseit.
Lassan minden szőlőszem palackba kerül
Lassan minden szőlőszem palackba kerül
Elmúltak október első napjai is, de a szüreti mulatságok ideje még nem telt le. A móri borvidékhez közel eső Csetényen is régi hagyománya van az őszi vigasságoknak, ahol az idei szőlőtermés betakarítását egy jó hangulatú szüreti felvonulással és a népi tradíciók felelevenítésével ünnepelték meg szombaton, melyre Ovádi Péter országgyűlési képviselő is kilátogatott.
Korszerű körülmények között folytatódhat az oktatás Csetényben
Korszerű körülmények között folytatódhat az oktatás Csetényben
Teljes átalakuláson esett át a Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola az EFOP 4.1.2 pályázat keretében. A megvalósult beruházásról Galambos Szilvia intézményvezetőt kérdeztük.
Lezárult a csetényi iskola felújítása
Lezárult a csetényi iskola felújítása
A Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskolában megvalósuló projekt célja az volt, hogy az infrastrukturális fejlesztéssel minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók.
Közös üggyé vált a csetényi kastély felújítása
Közös üggyé vált a csetényi kastély felújítása
Teljeskörűen felújították a csetényi Holitscher-kastélyt, az épületet szombaton adták át a közösségnek.