Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színvonalas koncertekkel készülnek a Régizenei Napokra

2022. július 12. 15:03
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Veszprémi Régizenei Napokat a Kolostorok és Kertekben található Jezsuita romtemplomban július 18. és 26. között.

A koncertsorozatot beharangozó sajtótájékoztatót is a programok helyszínéül szolgáló templomban tartották, ahol elsőként Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője mesélt a fesztivál múltjáról. Kiemelte, a nyolc évvel ezelőtt induló rendezvény a néhány napig zajló koncertsorozatból mára már kéthetessé nőtte ki magát. Július 18-26. között minden este hét órától igazi csemegékre számíthatnak a régizene kedvelők.

Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, a nagy és zajos fesztiválok mellett kifejezetten örül annak, hogy csendesebb rendezvény is ellátja a várost igényes zenével, színvonalas műsorokkal, mely nem csupán a 2019-ben elnyert Zene Városa címhez köthető, hisz a szóban forgó fesztivál épp a múlt dallamait kívánja a jelenbe helyezni.

A koncertsorozat részleteiről Vikman Pál, megyei Príma-díjas művész beszélt. Heinrich Schütz (1585-1672) műveiből is felcsendülnek dallamok halálának 350. évfordulóján, mely valódi kuriózumnak számít. 

Kiemelte, a rendezvény kimondottan gyerekbarát, hiszen olyan különleges hangszerek kerülnek a közönség elé, melyek korántsem ismeretesek a kevésbé szakavatottak számára.

A Veszprémi Régizenei Napok műsorairól elmondható, a vonzó környezetben megszólaló dallamok a zene és a csend kapcsolatát is előtérbe helyezik.

Az eseményt az EKF is támogatja; jegyeket elővételben nem, ehelyett a helyszínen van lehetőség megvásárolni.

A fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhat.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.