2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.

A Semmelweis-napot 1992 óta ünneplik meg Magyarországon, célja, hogy felhívják a figyelmet az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájára és elismerjék az orvosok és ápolók, valamint tágabb értelemben az egészségügyben dolgozók szakmai érdemeit. A jeles napot Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapjához kötik, aki 1818. július 1-jén látta meg a napvilágot Budán.

Veszprémben idén a Petőfi színház adott otthont az ünnepségnek kedden délután, ahol a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház több szakorvosa, ápolója, dolgozója, valamint az intézmény vezetői gyűltek össze, de jelen voltak közintézmények vezetői, valamint Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is.

A polgármester ünnepi beszédében a veszprémi polgárok nevében mondott köszönetet a kórház dolgozóinak.

Mint mondta, olyan időszakon vagyunk túl, amelyről korábban úgy hittük, nem tudnánk átvészelni, felemlegetve a járvány nehéz éveit. Abban, hogy sikerült mindezen túllépni, vitathatatlan érdemei vannak az egészségügyi dolgozóknak, akik támaszt és biztonságot adtak a legnehezebb időkben is, mondta. Éppen ezért Porga Gyula szerint a mostani Semmelweis-nap már nem csak a szakmai elismerésekről szól, hanem emberségről is, aminek képviseletéről tanúbizonyságot tettek a veszprémi kórházban.

A polgármester köszöntője után dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója osztotta meg a jelenlévőkkel gondolatait. Köszönetet mondott az orvosok, ápolók és dolgozók fáradhatatlan munkájáért, ami öregbítette Semmelweis Ignác örökségét. Az intézményvezető kiemelte, hogy a legfontosabb a közös gondolkodás, az összhang a betegellátás egységében. A dolgozók gyógyítás iránti elkötelezettsége kiváló alapot jelent a minőségi szakmai munka elvégzésére, ami emeli az egészségügyi ellátás szakmai színvonalát.

Az ünnepségen szakmai elismeréseket adtak át.

Főorvosi kinevezést kapott dr. Bálint Katalin és dr. Rencsik Annamária.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Urbanics Kinga, dr. Táncsics Péter, dr. Major Judit Virág, dr. Tóth Judit és dr. Mátyás László.

Főigazgatói dicsérettel jutalmazták dr. Czene-Szabó Melindát, dr. Imre Piroskát és Palcsik-Hajdár Hajnalkát.

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült Sikosné Balassa Erika, Farkas Csaba és Kránicz Ferenc.

Orvosigazgatói dicsérettel ismerték el dr. Gyuris Anita munkáját.

Ápolási igazgatói dicsértet kapott dr. Csider Magdolna, Szabó Norbert, Hegedűs Marianna, Török Mónika, Mázsa Anikó, Szollás Viktória, Somlyai Brigitta Edit, Reider Angéla és Némethné Dudi Viktória.

A kórház vezetése Az év közössége-díjat is kiosztotta, ezt idén két szervezeti egységük, a Képalkotói Diagnosztikai Centrum csapata, valamint Beszerzési és Logisztikai Osztály kollégái kapták.

Az év szakdolgozója díjat Takács Árpádné kapta, ezt a díjat rendszerint egy egészségügyi területen működő vállalat támogatja, idén a Mölnlycke cég.

Végül pedig átadták a Magyar Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi kitüntetését is, amit Reiterné Tóth Erzsébet kapott.

Az ünnepség további részében a jelenlévő egészségügyi dolgozók a Veszprémi Petőfi Színház musical-előadását élvezhették a Semmelweis-nap keretében.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Miközben az eddig ismert, kényelmes világunk összeomlóban van, ahelyett hogy kicsit észbe kapnánk, még mindig a gázpedált tapossuk. Pedig nagyon ideje lenne a fékre lépni.
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Hogy került oda? Nem volt egyszerűbb megoldás? Hogy veszett el a realitásérzék? A belvárosi Gizella-udvarban extrém sportolókat megszégyenítő mutatványt próbált végrehajtani egy autós.
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Ünnepélyes keretek között újította meg hétfőn a Pannon Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat együttműködését a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületével, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikummal.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Hétfő délelőtt a Táborállás parkban felállított katonai emlékműnél emlékeztek elhunyt bajtársaikra a helyi repülős és ejtőernyős katonák.