Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felújítanák a viaduktot

2022. június 28. 16:13
Közbeszerzést írt ki a Szent István völgyhíd felújítására az önkormányzat.

A tenderben foglaltak szerint a leendő kivitelező feladatai közé tartozik majd többek között a völgyhíd korróziós károsodásainak javítása, az út kopórétegének cseréje, a hídpálya aszfaltdilatációs szerkezetének cseréje, a vízelvezető ejtőcsövek javítása és cseréje, a víznyelők tisztítása, a járdák felújítása, korlátok sérült elemeinek javítása vagy cseréje, a beton vizsgáló lépcső indító szakaszának meghosszabbítása, a híd alatti és melletti meredek rézsűoldalak tájkertészeti kialakítása.

Az ajánlatokat július 25-én 14 óráig várják.

A 187 méter hosszú vasbeton szerkezetű völgyhidat 1937-ban adták át, noha az ünnepélyes felavatására csak 1939-ben került sor. Hosszú évtizedeken keresztül, egészen a körgyűrű megépüléséig a 8-as főút része volt. A szerkezet a mai napig a város közlekedésének egyik megkerülhetetlen eleme, összeköti a Dózsavárost a Jeruzsálemheggyel, és azon keresztül a belvárossal. 

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.