Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét

2022. június 27. 9:13 // Forrás: MTI
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.

Balatonalmádiban a korábbi független városvezető, Kepli Lajos lemondása miatt tartottak időközi polgármester-választást. A Balaton-parti város nyolc szavazókörében névjegyzékbe vett 8269 választóból a Nemzeti Választási Iroda honlapjának tájékoztatása szerint 2388-an vettek részt a voksoláson, és 1501 szavazattal Fabó Pétert (Fidesz-KDNP) választották polgármesterré. Mögötte Bercsényi László (független, 570 szavazat), Csontos Dávid Péter (független, 150 szavazat), Kutassy József (független, 118 szavazat) és Hegyi Ilona Rózsa (független, 30 szavazat) végzett.

Dörgicsén szintén a korábbi, független polgármester, Jánó Levente lemondása miatt tartottak időközi polgármester-választást. A településen névjegyzékbe vett 245 választóból 147-en mentek el szavazni, és a négy független polgármesterjelölt közül Pflanzner Sándor kapta a legtöbb, 67 voksot.

Litéren a korábbi testület feloszlása miatt választhattak a szavazók polgármestert és hattagú képviselő-testületet. Az időközi voksoláson a névjegyzékbe vett 1784 választóból 957-en vettek részt. A polgármester három független jelölt közül Osváth Örs lett 423 szavazattal.

Magyarpolányban szintén feloszlás miatt voksolhatott a névjegyzékbe vett 1138-ból megjelent 733 szavazó a község polgármesterére és a hattagú képviselő-testület tagjaira. A polgármester két független jelölt közül Grőber József lett 441 szavazattal.

Balatonedericsen is feloszlás miatt tartottak időközi polgármester-választást és a szavazók a hattagú képviselő-testület tagjaira is voksolhattak. A névjegyzékben szereplő 894-ből megjelent 541 szavazó a két független jelölt közül Németh Lászlót választotta meg polgármesternek 383 vokssal.

Lovason is feloszlás miatt tartottak időközi önkormányzati választást, amelyen a névjegyzékbe vett 436 szavazó közül 124-en jelentek meg. A község polgármesterének megválasztották az egyedüli jelöltként indult Fazekas Gábor Zoltánt (117 szavazat), valamint a négy képviselői helyért indult négy független jelölt mindegyikének bizalmat szavaztak.
 

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.