Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Építőanyag-áruház nyílt Veszprémben

2022. június 24. 12:45
Megnyitotta veszprémi építőanyag-kereskedését a Piedl-Ker kft.

A Piedl-Ker kft. a Hufbau építőipar-kereskedelmi franchise alapító tagjaként a márka neve alatt nyitotta meg üzletét Veszprémben még májusban, a hivatalos ceremóniára azonban csak csütörtökön került sor. A cég vezetői, Piedl György és Schneiderné Piedl Anna beszámoltak a mögöttük álló időszakról: a Piedl-Ker Balatonalmádiban egy klasszikus tüzép-teleppel kezdett működni, innen szerettek volna szintet lépni, és egyrészt beköltözni Veszprémbe, ahol nagyobb a kereslet a termékeikre, másrészt pedig külsőségekben és kínálatukban is magasabb színvonalat képviselni. Így jött létre a 3000 m2 alapterületű üzlet, ahol a profi kivitelezőket és a lakossági vásárlókat egyaránt ki tudják szolgálni. A Hufbau csoportnál egyébként – ahogy azt Kiss Sándor cégvezetőtől megtudtuk – 1500 munkavállaló dolgozik, és közel 70 milliárd forintos árbevételt könyvelhettek el. 

A több mint egymilliárd forintból megvalósult beruházáshoz a kormány 180 millió forintos támogatást biztosított, amivel új munkahelyek teremtését igyekeztek segíteni. Ezzel kapcsolatban dr. György László államtitkár a helyszínen azt mondta, Magyarország a világjárvány idején nem segélyeken alapuló támogatási rendszert alakított ki, hanem a beruházásokat segítette. 

A csütörtöki ceremónián felszólalt Ovádi Péter parlamenti képviselő és Brányi Mária alpolgármester is. Ovádi azt hangsúlyozta, hogy Veszprémben hatalmas tudás és erős vállalkozások találhatók, nem véletlen, hogy a térségben jóval alacsonyabb a munkanélküliség, mint az ország más területein. Brányi is a veszprémi gazdaság összetételét méltatta, ami jó alapot nyújt a fiatalok helyben tartásához is.
 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental technológiai vállalat veszprémi gyára idén két kategóriában jutott a döntőbe, valamint elnyerte „Az év gyártási/termelési projektje” kategória díját is, míg a cég budapesti telephelye az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményéért jubileumi oklevélben részesült – közölte közleményében a vállalat. 2024. május 31. 13:00 Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést gazdaság Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést Mit várhatnak a jövőtől a vállalkozások? Ebben a témában szervezett rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprémben kedden. 2024. május 29. 11:35 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.