Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

2022. június 16. 11:46 // Forrás: NAK

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ)és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Veszprém megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Veszprém megyei elnökének Sövényházi Balázs-t választották, az ő munkáját 5 alelnök: Pethő Jenő Sándor-t mezőgazdaságért, GALLUS Baromfitenyésztő és Keltető Kft-t élelmiszeriparért, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-t vidékfejlesztésért, Burján Ernő-t általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Radovits Tibor-t és Szabó Miklós-t helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)

A megyei küldöttek maguk közül Győrffy Balázs, Ware Borbála, VEZIR-HÚS Kft, IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, Papp Tamás, Boros Tamás, Pethő Jenő Sándor, Burján Ernő, Szabó Miklós, Varga Balázs, Klausz Tibor, Sör László, Szabó Sándor, Németh József, és Lengyel Kálmán-t választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Kovács Zoltán etikai bizottság elnöke, Kulcsár Zsolt, Németh László.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Major Károly az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt IMÁR Kereskedelmi és Állattenyésztő Bt, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Tóth Tamás Zsolt, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt PEIBA Termelő és Kereskedő Kft, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Kemes Szabolcs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hanich Gábor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Ware Borbála vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 
 

vehir.hu
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.