Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több térségben nagyot változik a Volánbusz menetrendje

2022. június 9. 8:40 // Forrás: Volánbusz
Új menetrend szerint közlekednek a járatok számos autóbuszvonalon 2022. június 16-tól, a módosítások Veszprém megye forgalmát is érintik.

Az autóbuszok ütemes menetrend szerint indulnak, több új, közvetlen kapcsolatot biztosítanak a térség települései között, bővülnek a csatlakozások az autóbuszok, valamint az autóbuszok és a vonatok között is. A térség számos településéről gyakrabban válnak elérhetővé a balatoni, illetve a dunántúli fürdővárosok is, a magyar tenger pedig az ország számos további régiójából is kényelmesebben, könnyebben megközelíthető az autóbuszjáratokkal – áll a cég közleményében.

Jelentősen változik a Győrből Pápa, Ajka, Sümeg, Keszthely, Hévíz, Nagykanizsa, Zalaegerszeg felé induló, valamint a Veszprém és Zalaegerszeg/Nagykanizsa közötti útvonalon Tapolca vagy Balatonfüred, Keszthely, Hévíz érintésével közlekedő valamennyi autóbuszjárat menetrendje. Módosul a Tapolcáról, Sümegről, Zalaszentgrótról, Keszthelyről Budapestre közlekedő autóbuszok indulási időpontja is.

Az új szolgáltatást általánosságban jellemzi, hogy valamennyi, a térségben közlekedő országos és regionális autóbuszjárat összehangoltan, a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint indul, és számos rövidebb szakaszokon közlekedő járat összekötésével is jelentősen bővül a térségben a közvetlenül elérhető viszonylatok száma. Az autóbuszok többször érintik a vasútállomásokat, ezáltal javulnak a csatlakozások az autóbuszok és a vonatok között is. Egyes vonalakon az első járat korábban, az utolsó később indul, ezzel is bővítve a kínálatot.

A Győrből Pápa érintésével Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Keszthely, Hévíz, Zalaegerszeg, Zalakaros, Nagykanizsa irányába induló autóbuszjáratok a Győr és Pápa közötti szakaszon egyenletesen óránként indulnak, így a vonatok és a buszok Győr és Pápa között együttesen már félóránkénti eljutást biztosítanak.

Pápa és Noszlop között Pápakovácsi, Kup, Bakonypölöske érintésével minden nap óránként indulnak az autóbuszok, melyek Noszlopot követően jellemzően kétóránként Ajka, kétóránként pedig Devecser irányába közlekednek tovább.

Jelentősen javul az Ajka és Győr közötti közvetlen kapcsolat azáltal, hogy az autóbuszok egész nap egyenletesen kétóránként, irányonként legalább nyolc alkalommal indulnak. A Győr és Tapolca között közlekedő autóbuszok útvonala módosul, a járatok gyakrabban, de Ajka érintésével közlekednek, így a Tapolca és Győr közötti utazáshoz célszerű igénybe venni a Helikon InterRégió vonatokat.

Ajkáról Padragkút, Halimba, Szőc, Nyirád, Zalahaláp érintésével Tapolcára minden nap az eddigieknél gyakrabban, jellemzően óránként indulnak az autóbuszok, melyeket további Halimbáig, Szőcig, Nyirádig, vagy Sümegig közlekedő járatok is kiegészítenek. Így a délutáni időszakban munkanapokon 12:35 és 19:35 között 30 percenként indulnak az autóbuszok Ajkáról Halimba irányába. Az Ajka és Tapolca között közlekedő járatok közül naponta több is a tapolcai vasútállomásig közlekedik, ahol csatlakozást biztosítanak a Tapolca–Badacsony–Révfülöp–Balatonfüred–Balatonalmádi–Székesfehérvár–Budapest útvonalon közlekedő vonatokhoz. Ennek köszönhetően az Ajka és Tapolca között elhelyezkedő településekről a Balaton északi partján fekvő települések, valamint a főváros elérhetősége is kedvezőbbé válik.

A Nyirád–Szőc–Halimba–Ajka útvonalon közlekedő autóbuszok közül több járat is Ajkán a vasútállomás érintésével közlekedik, ahol néhány perces csatlakozási idővel átszállási lehetőséget biztosítanak az Ajka –Veszprém–Székesfehérvár–Budapest útvonalon közlekedő vonatokhoz.

Jelentősen változik a Győrből Hévízre, Keszthelyre közlekedő járatok menetrendje is, több járat közlekedik Zalakarosra, vagyis naponta 3 járat indul irányonként a Győr–Pápa–Devecser–Sümeg–Hévíz–Keszthely–Zalakaros–Nagykanizsa útvonalon. A járatok indulási és érkezési időpontjai megfelelően illeszkednek a Győrből, Pápáról a zalai fürdővárosokba utazók utazási szokásaihoz.

Javulnak a nyugati országrészből a Balaton északi partjára és a keszthelyi, hévízi térségbe irányuló autóbuszos eljutási lehetőségek is: jelentősen változik a Zala és Veszprém megye között közlekedő járatok menetrendje is, így Zalaegerszegről és térségéből Keszthely mellett már egészen Balatongyörökig biztosított az óránkénti eljutás. A Balaton északi partján fekvő valamennyi település kétóránként lesz elérhető, mint ahogy Balatonederics, Tapolca, Kapolcs és térsége is.

A Tapolca–Balatongyörök–Keszthely útvonalon egész nap óránként indulnak az autóbuszok, a járatok többsége Hévízig, illetve Hévíztől közlekedik, biztosítva ezáltal Tapolcáról, Balatonedericsről Balatongyörökről, Vonyarcvashegyről, Gyenesdiásról Tapolca, Keszthely és Hévíz kedvezőbb megközelíthetőségét.

A Veszprémből Zala megye irányába közlekedő járatoknak köszönhetően a veszprémi megyeszékhely és a Balaton északi partján fekvő települések közötti elérhetőség is javul, mivel napközben kétóránként, reggel Veszprém, délután Balatonfüred–Badacsony–Keszthely felé óránként indulnak az autóbuszok. Kismértékben változik a Veszprém és Tapolca között közlekedő gyorsjáratok menetrendje is. Az autóbuszok jellemzően egész nap óránként indulnak.

Új eljutási lehetőségek állnak az utasok rendelkezésére naponta kétszer Szombathelyről, Körmendről és vasúti csatlakozással Szentgotthárd térségéből Hévízre, Keszthelyre és a teljes Balaton északi partjára az új, Szombathely–Körmend–Hévíz–Keszthely–Badacsony–Révfülöp–Balatonfüred–Veszprém útvonalon közlekedő járatokkal.

vehir.hu
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.