Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
1°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
1°C

Az összetartozás napja méltó emléknap minden magyarnak, éljen bárhol a világban

2022. június 4. 15:53
Szombat délelőtt az Óváros téri Országzászlónál tartottak megemlékezést a trianoni békediktátum aláírásának 102. évfordulóján.

Az ünnepélyes megemlékezésen Porga Gyula polgármester mondott beszédet, melyben kiemelte, a nemzeti összetartozás napját azoknak a magyaroknak szenteljük, akik az igazságtalan trianoni békediktátum következtében Magyarország határain kívül rekedtek. Mint fogalmazott, az anyaország állampolgáraiként nem csupán kötelességünk, de fontos küldetésünk is megemlékezni arról, hogy a magyar nemzet egy és oszthatatlan.

A történelem vihara által megtépázott ország a korábbi területének és lakosságának jelentős részét veszítette el a trianoni békediktátum döntése nyomán, családtagok százezreit választotta el egymástól.

Porga Gyula kiemelte, a trianoni katasztrófa nehezen gyógyuló seb, de a nemzeti összetartozás napja méltó emléknap, melyet emlékezésben és lélekben együtt tölt minden magyar, éljen bárhol a világban.

A magyar országgyűlés 2010 május harmincegyedikén iktatta törvénybe az emléknapot, a törvény elfogadásával az országgyűlés kinyilvánította, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek.

A nemzeti összetartozás napja nem gyásznap a magyarok számára, elszenvedett veszteségei ellenére Magyarország nem szűnt meg létezni 1920 június 4-én. A nemzeti újjászületés olyan egyedülálló képességéről tett tanúbizonyságot népünk, mely példátlan az egész világban.

Az ünnepélyes megemlékezés kulturális műsoráért Takács Boglárka felelt, aki a Nélküled című dalt énekelte. Az esemény végén elhelyezték az Országzászlónál az emlékezés virágait.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10 Szeretetet és elfogadást adnak és várnak Szeretetet és elfogadást adnak és várnak A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ. tegnap 13:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.